A Wear OS órák is szólnak, ha ideje kezet mosni

A Google esetében még csak plusz appot sem kell ehhez telepítenie a tulajdonosoknak.

A Wear OS órák is szólnak, ha ideje kezet mosni

A Samsung fejlesztői csapata létrehozott egy külön applikációs a Galaxy Watch okosórák számára, ami figyelmezteti az embereket, ha már nagyon hosszú ideje nem mostak kezet, és azt is figyeli, hogy megfelelő alapossággal történik-e a kézmosás. Most pedig már a Google is biztosít hasonló megoldást a saját rendszerénél az okosórák számára.

A Wear OS-t futtató készülékek piaca nagyon széles és változatos. Csak a Fossil Csoport alá tartozó márkák számtalan ilyen terméket forgalmaznak, értékesítenek milliószámra globálisan. Éppen ezért rengeteg felhasználót érinthet, hogy a Google is bevezeti azt az új figyelmeztetési formát, ami a kézmosásra emlékezteti az eszközök viselőjét.

Galéria megnyitása

A Google nem úgy oldotta meg ezt az újítást, mint a Samsung, mert nem egy külön alkalmazást hozott létre ezzel a céllal. A keresőóriás szakemberei a kézmosásra figyelmeztető szolgáltatást a Google Clock applikáció részeként alkották meg, ezen belül kapott helyet. Az Android Police szúrta ki először az alkalmazásnak az 5.4-es verziójában az újdonságot, amit tetszés szerint lehet ki- vagy bekapcsolni.

Mivel az alap óra program része a Wear OS operációs rendszernek, így lényegében minden felhasználó számára rögtön elérhető ez az újdonság, ha gondoskodnak a frissítésekről, nem kell külön telepítéssel foglalkozni. És mivel a Google a Clock appnak a felületét használta fel, így ez az extra igazából nem jár nagy helyigénnyel sem a készülékeken, zavartalanul bújik meg az alapértelmezett programon belül.

Alapértelmezett beállítások mellett csak háromóránként küld figyelmeztetést az alkalmazás az okosóra viselőjének, de ezt lehet változtatni. Az emlékeztető lejárásakor megnyílik egy számláló, ami 40 másodperces, és arra szolgál, hogy a felhasználó ezt kihasználva megfelelő alapossággal végezze a kézmosást. A WHO ajánlása szerint a kézmosásra legalább 20 másodpercet kell fordítani, hogy az megfelelően hatékony legyen. Ehhez képest a Wear OS által adott 40 mp már bőséges időt ad a szappanozásra és a meleg vizes öblítésre, ha kell súrolásra. A szappanhasználat fontosságára az app külön fel is hívja a figyelmet.

Galéria megnyitása

A rendszeres kézmosás napjainkban, a koronavírus-járvány féken tartása miatt minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kap. A fokozott fertőtlenítéssel azok is könnyebben elkerülhetik a COVID-19 fertőzést, akik esetleg közvetlenül a frontvonalban dolgoznak valamilyen formán. Elsősorban azoknak szól ez a funkció, akik nem tehetik meg, hogy otthon maradnak. Hiszen azok, akik nem hagyják el a lakásukat, remélhetőleg nem is találkozhatnak fertőzöttekkel, de sokaknak nincs erre lehetősége.

Az okosórák ilyen célú felhasználása mindenképpen örömteli, viszont azt hozzá kell tenni, hogy a felhasználóknak arra is kell ügyelnie, hogy a viselhető kiegészítőjük ne váljon a fertőzés telephelyévé. Azt ugyanis már számos kutatás kimutatta, hogy az okostelefonok felületén sok baktérium meg tud telepedni, és ugyanez igaz lehet az okosórákra is. Szóval érdemes ezeket az eszközöket sűrűn tisztítani, a lehetőségekhez mérten fertőtleníteni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap