Samsung: Kézmosásra figyelmezteti a felhasználókat a Galaxy Watch

A Samsung okosórája a COVID-19 kitörése nyomán kapott most új funkciót.

Samsung: Kézmosásra figyelmezteti a felhasználókat a Galaxy Watch

A koronavírus elleni védekezés a megelőzéssel a leghatékonyabb, és ezt minden fronton sulykolják az embereknek. A megelőzés tekintetében pedig kettő dolog van, ami nagyon hatékony, az egyik az, ha az ember nem megy ki az otthonából, a másik pedig, ha a higiéniára kiemelkedően ügyel, és sűrűn most kezet.

A Samsung most tovább fokozza a felhasználók kézmosásra való figyelmeztetését azzal, hogy a Galaxy Watch okosórák számára kiadott egy teljesen új applikációt, ami a „Hand Wash”, tehát a kézmosás névre hallgat. És lényegében pontosan arra a célra szolgál, amire a neve következtetni enged: kéri a viselőket, hogy tisztítsák meg a kezüket.

A programot a Samsung egyik indiai kutatóközpontjában alkották meg a vállalat programozói. A fejlesztésben részt vett a grafikus felhasználói felületre koncentráló csapat, valamint a viselhető eszközökkel dolgozó részleg is, hogy megfelelő legyen a végeredmény.

Galéria megnyitása

Az alkalmazás kettő fő funkcióval rendelkezik, egyrészt figyeli, hogy mennyi idő telt el a legutóbbi kézmosás óta, másrészt pedig azt is méri, hogy a felhasználó milyen hosszú ideig mossa a kezeit. Az Egészségügyi Világszervezet álláspontja szerint a megfelelő alapossággal végzett kézmosás minimum 20 másodpercig tart. A Galaxy Watch 25 másodpercet ír majd elő a teljes folyamatra, amiből 5 másodperc lesz a szappan megfelelő felvitele, és 20 mp maga a kézmosás. Az okosóra visszajelzést ad a rezgőmotorral, ha kellő idő telt el a kézmosás közben.

A viselhető kiegészítő jelezni fogja, ha túl hosszú ideje nem mosott kezet az ember, és meg is jeleníti majd a digitális számlapon, hogy pontosan mennyi idő tel már el a legutóbbi kézmosás óta, ezzel nyomatékosítva, hogy ideje lenne már egy kézmosásnak. Mindkét feladatát a beépített szenzorok kihasználásával oldja meg az alkalmazás, a mozgási érzékelők által szolgáltatott adatokból dolgozik.

A Hand Wash app jegyezni fogja a felhasználó kézmosási szokásait, összegzi a mérési eredményeket, valamint ki is értékeli ezeket. És képes lesz segíteni az embereknek abban, hogy a szokásaikat megváltoztassák az egészségtudatosság jegyében. Sűrűbben és alaposabban mossanak kezet, ha éppen arra van szükség. A Samsung úgy véli, hogy a digitális eszközöknek a kiaknázása elengedhetetlen ilyen helyzetben. A viselhető kiegészítőknek éppen az a feladatuk, hogy az egészségesebb életvitelt segítsék, és jelenleg az átlagosnál rendszeresebb kézmosásra való figyelmeztetés is ide tartozik.

A felhasználóknak a Galaxy Watch készülékére nem telepíti fel kéretlenül a Samsung az új applikációt, a tulajdonosok maguk dönthetik el, hogy szeretnék-e ezt használatba venni. Ezt a programot a Galaxy Store rendszerén keresztül lehet telepíteni közvetlenül az okosórákra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap