A vártnál olcsóbb lesz a Lenovo Yoga 11S

A különleges, teljesen hátrahajtható érintőkijelzőt kínáló konvertibilis ultrabook alacsony fogyasztású Core i sorozatú processzorokat alkalmaz.

A vártnál olcsóbb lesz a Lenovo Yoga 11S

A Lenovo Yoga névre keresztelt konvertibilis ultrabookja egy üde színfolt a konvertibilis noteszgépek piacán, ugyanis a termék speciális, 360 fokban hátrahajtható érintőkijelzővel rendelkezik, így táblaként és noteszgépként is kényelmesen használható.

Eddig a Lenovo Yoga csak 13,3 colos változatban volt elérhető x86-os támogatással, ugyanis a kisebb, 11,6 colos érintőkijelzőt alkalmazó modell Tegra 3-as SoC egységet alkalmazott. Egy ideje tudható, hogy érkezik a Lenovo Yoga 11S, ami már Core i sorozatú Intel processzorral és Windows 8-as operációs rendszerrel kerül a boltok polcaira. A Lenovo a napokban le is rántotta a leplet az újdonság pontos technikai paramétereiről, valamint azt is elárulta, hogy az egyes konfigurációk árai pontosan hogyan alakulnak.

A Lenovo Yoga 11S június 23-tól lesz elérhető az üzletek polcain, de a gyártó hivatalos weboldalán már most is jelen van, sőt, akár előrendelés is leadható rá. Persze utóbbi esetben türelmesen várnunk kell néhány hetet, míg a termék szállítása megkezdődik.

Most pedig nézzük meg, hogy általánosságban mire számíthatunk az újdonsággal kapcsolatban. A Yoga 11S mindössze 17,3 milliméter vastag, tömege pedig nagyjából 1407 gramm. A konvertibilis ultrabook 11,6 colos képátlójú érintőkijelzővel érkezik, ami 1366 x 768 pixeles natív felbontást kínál és akár tíz ujj érintéseit is képes érzékelni. Az IPS alapú LCD kijelző 178 fokos függőleges és 178 fokos vízszintes betekintési szöget kínál, képe pedig tiszta, jó minőségű. Az LCD kijelző teljesen hátrahajtható, így a Yoga 11S noteszgépként és táblaként egyaránt bevethető.

Mivel egy pici, kompakt termékről van szó, nem meglepő, hogy a Lenovo az Intel Y sorozatú, ultraalacsony fogyasztás mellett üzemelő Core i processzorait választotta hozzá. A friss konvertibilis ultrabook modelltől függően Core i3-3229Y, Core i5-3339Y és Core i7-3689Y sorozatú processzorral rendelkezhet, a videó vezérlő szerepét pedig minden esetben az adott processzorban helyet foglaló Intel HD Graphics 4000-es egység tölti be. Rendszermemóriából 4 vagy 8 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es DRAM áll rendelkezésre, az adatok tárolásáról pedig 128 GB-os vagy 256 GB-os SSD meghajtó gondoskodhat. Minden modellhez jár 802.11 b/g/n típusú WiFi adapter, illetve Bluetooth 4.0-s adapter is, de a kínálatban 720p-s webkamerát is találunk. Jó hír, de cseppet sem meglepő, hogy a HDMI videó kimenet jóvoltából akár külső monitor is csatlakozhat a rendszerhez. A HDMI port mellett egy USB 2.0-s, egy USB 3.0-s, valamint egy Combo Jack csatlakozó is jelen van a terméken. A sort egy kettő az egyben memóriakártya-olvasó zárja, ami SD és MMC memóriakártyákat fogad. A lehető legjobb hangzásról Dolby Home Theatre támogatással erősített audió rendszer gondoskodik.

Az ezüstben és narancssárgában egyaránt elérhető Lenovo Yoga 11S négycellás lítium-ion akkumulátort alkalmaz, ami a gyártói weboldal szerint egyetlen teljes töltés hatására mintegy hatórányi üzemidőt biztosít. A Windows 8-as operációs rendszert alkalmazó Lenovo Yoga 11S induló ára 799,99 dollár, ami igen jól hangzik, hiszen korábban 1000 dollár körüli árról szóltak a pletykák.

A Lenovo Yoga 11S június 23-tól kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward