A Musical.ly ment, a TikTok maradt

A Bytedance úgy döntött, hogy a népszerű zenei szájszinkron szolgáltatást beemeli egy másik applikációjába.

A Musical.ly ment, a TikTok maradt

A Musical.ly és a TikTok két egészen hasonló szolgáltatás, ráadásul a tulajdonosuk ugyanaz a vállalat, a Bytedance. Ezek után nem meglepő, hogy a két programból az egyiket felszámolja a cég, és csak a másik maradhat meg. A Musical.ly húzta a rövidebbet.

A Musical.ly felénk ismertebb, mint a TikTok, Kínában azonban jóval többen használják a TikTokot, szóval így érthető, hogy a Bytedance miért azt tartotta meg. A Musical.ly különálló applikációként megszűnik, de minden funkciója megmarad, csak már a TikTok égisze alatt folytatja, szóval leginkább a név változik, minden mást igyekszik változatlanul megtartani a fejlesztők csapata. A lépés több mint 200 millió regisztrált embert érint – a havi rendszeres felhasználók száma 100 millió felett van. A Bytedance egyébként felvásárlással szerezte meg a Musical.lyt még tavaly novemberben, és valószínűleg már akkor megfogalmazódott a vállalat vezetőiben, hogy be kell majd olvasztani az applikációt a TikTokba.

Galéria megnyitása

A mostani váltás első szelét a felhasználók már a nyár elején, júniusban érezhették, ugyanis a Bytedance akkor leállította a Musical.ly egyik különálló programját, a Live.lyt, ami arra szolgált, hogy élő bejelentkezéseket kezdeményezhessenek az emberek. Itt a regisztráltak nem kerültek át másik helyre, de ösztönözte a cég az érintetteket, hogy váltsanak a megszűnt applikáció helyett a Live.me szolgáltatásra. Ez ugyan a Cheetah Mobile fejlesztése, de nem meglepő módon, szintén a Bytedance érdekeltségébe tartozik.

A TikTok egyébként a Bytedance elmondása alapján világszerte összesen 500 millió havonta aktív felhasználóval rendelkezik már, szóval tényleg igazán nagy népszerűségnek örvend a rövid videós platform. Sőt mi több, állítólag az idei első negyedévben ez volt a legtöbbször letöltött iOS-es applikáció. A nevét az óra járásának a hangja ihlette, és a cég azért döntött emellett, mert a néhány másodperces mozgóképfelvételekhez jól passzol. A támogatás terén mind a TikTok, mind pedig a Musical.ly ugyanúgy az Android és az iOS mellett tette le a voksát, így ebből a szempontból nem okoz fennakadást a váltás.

Galéria megnyitása

Miután a Musical.ly beolvadt a TikTokba, a felhasználók ugyanúgy megtalálják majd az összes tartalmukat, és megmaradnak a követőik is, szóval ilyen tekintetben nem lehet ok panaszra, a Bytedance mindent megtesz azért, hogy az átállás zavartalan legyen. Persze ez a vállalat érdeke is, hiszen minden bizonnyal nem szeretné elveszíteni a korábban megszerzett felhasználóit. A Musical.ly a mostani lépést követően több új funkcióval is bővülni fog a későbbiekben, a hírek szerint lesznek reakciók, újabb kameraeffektek, és kicserélhető majd a háttér a főszereplő mögött, mint a zöld háttér alkalmazásakor, csak itt ilyen kiegészítőre nincs szükség.

A felhasználók az iOS rendszerű eszközeikre az Apple App Store-ból tölthetik le a TikTok applikációt, az androidos készülékkel rendelkezők pedig a Google Play Áruházon keresztül vehetik ezt igénybe. Akiknél eddig is használatban volt a Musical.lyt, és automatikusan frissülnek a programjaik, azoknál magától települ a TikTok a korábbi applikáció helyére. A Bytedance pedig a TikTok nevét megtoldotta azzal, hogy „including Musical.ly”, ezzel jelezve mindenkinek, hogy benne foglaltatik az appban a Musical.ly is.

TikTok: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap