A Mozilla dobja a Google-t, helyette a Yahoo-t választja

A dolog komoly, ugyanis a felek nemrégiben öt évre szóló megállapodást írtak alá egymással.

A Mozilla dobja a Google-t, helyette a Yahoo-t választja

Az elmúlt tíz évben a Firefox webböngésző alapértelmezett keresőszolgáltatása a Google volt, de a felek között ettől eltekintve is jó volt a kapcsolat, ugyanis a Mozilla Foundation pénzügyi segítséget is kapott a Google-től a bajban. A legfrissebb hírek szerint e partnerkapcsolatnak most vége szakad, ugyanis a Mozilla bejelentette, dobta a Google-t, helyette pedig a Yahoo felé fordult, amivel 5 éves stratégiai partnerkapcsolatban állapodtak meg.

Az új döntés hatására a Firefox esetében mostantól a Yahoo lesz az alapértelmezett keresőszolgáltatás, legalábbis az Amerikai Egyesült Államok, illetve néhány egyéb ország területén. A Yahoo Search modern felhasználói kezelőfelülettel rendelkezik, és a Firefox do-not-track opcióját is támogatja.

Persze ettől még nem lesz kötelező a Yahoo-t választani. A Mozilla tervei szerint összesen 61 keresőszolgáltatás-opciót kínálhat a Firefox, azaz minden konkurensénél többel rendelkezhet. Az opciók között továbbra is jelen lesz a Google, csak úgy, ahogy a Microsoftos konkurenciája, a Bing is. Érdekesség, hogy a Firefox Safe Browsing és Geolocation szolgáltatásait továbbra is csak a Google támogatja.

Az egyelőre rejtély, hogy mekkora összeg cserélt gazdát a két cég között, de valószínűleg a Mozilla több partnerkapcsolati ajánlatból választotta ki a számára legelőnyösebbet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward