A humora miatt lett rétegjáték a Battlefield: Bad Company

A DICE szerint túl vicces volt a Bad Company és folytatása, ezért nem volt a komolyabb játékok kedvelőinek körében népszerű

A humora miatt lett rétegjáték a Battlefield: Bad Company

A rajongók áhítoznak egy Battlefield: Bad Company folytatás után, de a DICE szerint az előző részek talán túlságosan is rétegjátékok voltak, túl viccesek ahhoz, hogy a játékosok komolyan vegyék őket. Lars Gustavsson kreatív rendező egy interjúban elmondta, hogy az eddigi Bad Company darabok hangvétele túl személyes volt, és nem eléggé kommersz.

"Szerintem a réteg- és a tömegpiac kérdéséről van szó. Ha a terméked rétegjáték, több boldog rajongód lesz, de kisebb méretű a közönség, lesz akit nem érdekel, és lesznek akik imádni fogják."

A DICE sok kritikát kapott Bad Company és folytatása kapcsán. "Miért játszanék ezzel? Ez nem egy komoly shooter, nem érdekel. Komoly shootert szeretnék, keményebb hangvétellel." A fejlesztők szerint poén volt a játék, szerették, és úgy gondolták, nagyszerű darabot alkottak fantasztikus narratívával és karakterekkel.

Gustavsson úgy gondolja, ha a tömegeknek akar játékot készíteni, akkor a humorral kapcsolatban semlegesebb megközelítés szükséges, mert a humor nagyon személyes dolog, vannak, akik imádják, és vannak, akik utálják.

Patrich Bach, aki szintén kreatív rendező a DICE-nál azt mondta, amikor arról kérdezték, hogy az Uncharted-féle humor lesz-e a jövő útja, hogy Nathan Drake inkább ironizál, mint humorizál, egyszerre komoly, és ironikus. Bach szereti az olyan játékokat, amik nem veszik túl komolyan magukat. Szerinte a játékok manapság már ugyanolyan változatosak, mint a filmek, és új műfajok jönnek létre, melyek már nem csak a vígjátékon, drámán vagy hasonlókon alapulnak, hanem ezek sajátos keverékei.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward