A HP döntött: cégen belül marad a PC részleg

A HP döntött: cégen belül marad a PC részleg

A HP két hónappal ezelőtt nagyon meglepte a piacot, ugyanis a cég illetékesei bejelentették, hogy a vállalat gondolkodik a Personal Systems Group – ahova a PC-s részleg is tartozik – kiszervezésén, illetve esetleges eladásán. A jelek szerint a végleges döntés megszületésére eddig kellett várni.

A friss hírek szerint a HP mégsem szervezi ki, de el sem adja a fent említett divíziót: a Personal Systems Group továbbra is a vállalat részét képezi majd. Meg Whitman, a HP elnök-vezérigazgatója szerint az elemzések elkészítése után azt látták, hogy a „PSG” kiszervezése mind stratégiai, mind pénzügyi, mind pedig működési szempontból nézve rossz ötlet, így a vásárlók, a partnerek, a részvényesek és az alkalmazottak számára akkor tesznek jót, ha a szóban forgó divízió a cégen belül marad.

A hivatalos sajtóközlemény szerint a Personal Systems Group – Személyi Rendszerek Csoportja – fontos szerepet tölt be a cég portfóliójában, kiszervezése pedig rendkívül sokba kerülne – sokkal többe, mint amennyi előnyt kínálna az egész művelet. A kiszervezés hírét egyébként már korábban sem tartották jó ötletnek a szakemberek és a részvényesek – a hírek szerint a korábbi elnök-vezérigazgató, Leo Apotheker pont emiatt távozott a cégtől.

A sajtóközleményben arról sajnos nem esett szó, hogy mi lesz a HP WebOS névre keresztelt operációs rendszerével. Az előző elnök-vezérigazgató azt szerette volna, ha jobban kihasználják a szoftverben rejlő lehetőségeket: Apotheker szívesen látta volna a WebOS-t az összes HP számítógépen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward