A Google összeolvasztja a Chrome OS-t és az Androidot?

A cél az, hogy kevesebb önálló platformról kelljen gondoskodni, az új operációs rendszer pedig minél ütőképesebb lehessen.

A Google összeolvasztja a Chrome OS-t és az Androidot?

Furcsa pletyka röppent fel a napokban, amely azt állítja, a Google hamarosan összeolvasztja a Chrome OS operációs rendszert az Androiddal, a különös "egyveleget" pedig már jövőre, a Google I/O alkalmával megcsodálhatja majd a nagyérdemű.

Az összeolvadásra már most is vannak jelek, hisz Chrome OS alatt már manapság is működnek egyes Android alkalmazások, de a Google szakemberei ennél tovább szeretnének menni. A Chrome OS mérsékelten népszerű, hála a Chromebookoknak, amelyek leginkább az Amerikai Egyesült Államok területén hódítanak. Tény viszont az is, hogy az Androidban sokkal nagyobb lehetőségek vannak, plusz sokkal nagyobb teret hódított magának, így érdemes inkább arra helyezni a fő hangsúlyt, ezáltal egységesebbé válhat a kép, hisz kevesebb önálló platformot kell fejleszteni és "gondozni". Nagyjából két éve, mióta a Chrome és az Android fejlesztését Sundar Pichai felügyeli, meg is kezdődött a két operációs rendszer egymáshoz való közelítése. Ennek egyik eredménye az, hogy egyes Android alkalmazások már futnak Chrome OS alatt is, igaz, a támogatott appok köre még meglehetősen limitált.

A kombinált operációs rendszer várhatóan 2017 folyamán debütálhat, a Chromebookok pedig ezzel egy időben új nevet is kaphatnak, ami összhangban lesz az új operációs rendszerrel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward