A Google megtalálta Atlantiszt?

A Google hivatalosan tagadja azokat az internetes pletykákat, miszerint a Google Earth megtalálta az elsüllyedt várost, Atlantiszt nem messze Afrikától.

A Google megtalálta Atlantiszt?

A Google hivatalosan tagadja azokat az internetes pletykákat, miszerint a Google Earth megtalálta az elsüllyedt várost, Atlantiszt nem messze Afrikától.

Egy brit repülési mérnök játszogatott az új Google Earth 5.0-val - amiben már tenger alatti adatok is találhatók - és valami érdekeset vett észre a Kanári-szigetektől 600 mérföldre nyugatra. A leginkább utcahálózatra emlékeztető víz alatti képződmény a Brit Sajtó Szövetség szerint méretében Wales-hez hasonlítható.

Ha valaki még nem hallott volna róla, akkor Atlantisz egy szigetváros volt a legendák szerint. Először Platón tett említést erről az állítólag erős tengeri hatalomról ami valahol Észak-Afrikához közel süllyedt el az óceánba. Hogy igazat írt-e le Platón vagy csak tanmesének szánta a történetet (mivel szerinte Atlantisz a vezetőinek hatalomvágya miatt pusztult el) azt nem tudjuk.

Szóval ez a brit mérnök keresgélt az óceán fenekén szabadidejében és gyorsan közzé is tette a felfedezését. A The Telegraph szerint a pontos koordináták: 31 15'15.53N, 24 15'30.53W.

A Google azonban lehűtötte a kicsit felforrósodott kedélyeket. "Igaz, hogy számos elképesztő dolgot fedeztek fel a Google Earth-tel, például ősi erdőt Mozambikban ismeretlen fajokkal vagy egy ókori római villa maradványait. Ebben az esetben, amit a felhasználók látnak az az adatgyűjtési folyamat eredménye. A tengerfenéki adatok gyakran szonárral felszerelt hajók gyűjtik, és valószínűleg a vonalak hajó útirányát jelölik."

Egyébként a Google Street View-ján is találhatók érdekes képek, többek között egy férfiről aki egy óriási mesterlövész puskával sétálgat az utcán, egy - a Google járműve által - elütött szarvasról vagy akár amerikai katonai drónokról amik Pakisztánban állomásoznak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward