Shop menü

A FITBIT LUXE NYOMDOKAIN SZÜLETETT MEG A FITBIT OLCSÓBB KARPERECE

Az Inspire 3 mutatós és jó képességű karkötő lett, elsősorban azoknak, akik sportolnak alkalomadtán, hobbi szinten futnak, vagy más mozgásformával tartják magukat fitten.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Fitbit Luxe nyomdokain született meg a Fitbit olcsóbb karperece

Két új okosórával bővült a Fitbit kínálata a napokban, ezek mellett pedig a márka előrukkolt egy új karkötővel is, ami ügyes keveréke lett a Fitbit Luxe és az Inspire 2 modelleknek. Az Inspire 3 jobb funkciókkal szolgál szebb dizájn mellett, de nincs olyan luxust sugárzó megjelenése, mint a Luxe-nak, cserébe jóval olcsóbb is annál.

A Google égisze alatt a Fitbit a specifikációs adatokat illetően nem túl közlékeny, nem derült ki például az sem a bejelentés során, hogy az Inspire 3 milyen kijelzővel rendelkezik, csak annyit hangsúlyozott a vállalat, hogy AMOLED panellel rendelkezik, ami érintéses vezérlésre nyújt lehetőséget. Mivel a Luxe formáját kapta meg a kütyü, valószínűsíthető egyébként, hogy ugyanazt a 0,76 colos, 206 x 124 colos képernyőt használja.

Galéria megnyitása

A vállalat saját szoftverét használja az eszköz, és itt tényleg mindent az érintésekkel lehet majd elérni, nincs egyetlen gomb sem a kereten. Igény esetén szolgál a termák AoD móddal, vagyis be lehet majd állítani a képernyőt folyamatosan aktív megjelenítésre. Ez főleg akkor jöhet majd jól, ha az ember éppen sportol, és minden pillanatban látni az aktuális teljesítmény és egészségügyi adatait. Az értesítéseket gond nélkül kezeli az Inspire 3, a Fitbitnél ilyen téren már hosszú ideje nem lehet ok panaszre.

Galéria megnyitása

Rendelkezik az eszköz pulzusmérővel, figyeli a mozgási adatkat, meg tudja állapítani a véroxigénszintet és figyelmeztet a szélsőséges értékek alkalmával, így megelőzhető a nagyobb baj például szabálytalan szívverés esetén. Érdekesség, hogy a bőrhőmérséklet kilengését és felismeri a kütyü, bár konkrét hőmérsékleti adatot nem szolgáltat – tudja jelezni, ha vélhetően lázas a viselője. Több tucat sportmódot foglal magában a szerkezet, melyeknek egy részét képes az Inspire 3 részletesebben követni.

Galéria megnyitása

Biztosít az eszköz stresszfigyelést, jelzi az embernek, ha ideje lenne egy kicsit lazítani, és légzési gyakorlatokat is mutat, ha kell. Wellness jelentést is készíthet a Fitbit újdonsága, és éjszaka is folyamatosan éber lesz, felügyeli az alvási ciklusok alakulását, amiből ugyancsak hasznos információkat tud nyújtani. A hölgyeknek még olyan plusz funkció is adott, mint a menstruációs ciklus követése, ami meghatározza az ovulációs ablakot is egyebek mellett.

Galéria megnyitása

A mobilokkal Bluetooth 5 modul révén tatja a kapcsolatot az Inspire 3. Az adatokat rendszeresen fogja szinkronizálni az okostelefonra telepített kliensalkalmazással, ami extra információkat is menthet adott esetben. Például lehet vinni kerékpározásnál, és ilyenkor a GPS adatait a mobilos app összefésüli a karperec méréseivel, és arra is van opció az applikációban, hogy a vércukor adatot jegyezni tudja magának az ember, ami különösen jól jöhet olyanoknak, akik valamilyen cukorbetegségben szenvednek.

Galéria megnyitása

Nagyon könnyű lett a termék a szíjjal együtt, ami szilikon alapesetben, de lehet majd cserélni, és vásárolható lesz rá akár bőr vagy fém megoldás is. Sőt mi több, be lehet majd tenni egy csiptetőbe, amivel viselhető lesz akár egy ruhadarabra felakasztva is. Az alacsony tömegének hála sehogy nem lesz kényelmetlen, és hosszú idő után sem fog tehernek érződni. A termék 5 ATM nyomást tud elviselni, szóval jól bírja majd a vizet is.

Galéria megnyitása

Egy töltéssel 10 napon keresztül fog menni az Inspire 3 normál napi használatban. Ha pedig a felhasználó szeretné kihasználni a folyamatosan aktív kijelzős módot is, akkor nagyjából 3-4 napos üzemidővel kell számolni. Sajnos ez utóbbi szcenárió már mindenképpen eléggé rossz, egy ennyire egyszerű kütyünél valószínűleg senki nem akar majd 3 naponta a töltésre figyelni, szóval aligha lesznek sokan, akik bekapcsolják az AoD módot.

A Fitbit Inspire 3 ajánlott fogyasztói ára kereken 100 dollárban lett meghatározva, miközben a Fitbit Luxe 150 dollárba került az indulásakor. A kiegészítő persze a azért a kínai riválisokhoz képest nem olcsó, de a Fitbitnél ez a megszokott árazás, ezt el kell fogadni. Szeptemberben indul az eszköz forgalmazása.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére