Shop menü

KÉT ÚJ OKOSÓRÁVAL ÁLLT ELŐ A FITBIT, JÖN A VERSE 4 ÉS A SENSE 2

A Fitbit a Google égisze alatt egyelőre nem mutatott túl nagy aktivitást, de most itt van rögtön két okosóra a márkától.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Két új okosórával állt elő a Fitbit, jön a Verse 4 és a Sense 2

Kiszivárgott információkat már el lehetett csípni annak kapcsán, hogy a Fitbit több újdonsággal is készül, néhány nappal a bemutató előtt pedig már azt is elárulta a vállalat, hogy a Versa és a Sense szériákba is készül egy-egy órával az érdeklődőknek. Az eszközök újra rendelkeznek fizikai gombokkal, és ennél fontosabb fejlesztéseket is hoznak.

A Fitbit két új óráját messziről egészen biztos, hogy senki nem azonosítaná be, teljesen egyforma dizájn jellemzi a Sense és a Versa modelleket. Sajnos a specifikáció olyan részleteire most még nem derült fény, mint a megjelenítő paraméterei, de azt kijelenthetjük, hogy mind a kettő termék színes panelt kapott. A kijelzők formája a tokok kialakítását követi majd és nem csak a hardverek újulnak meg, hanem a szoftver is.

Galéria megnyitása

Az okosórák az eddigieknél több gyakorlatot, sportmódot tudnak majd figyelemmel kísérni és pontosabban elemezni. Olyan új opciók várják majd a felhasználókat, mint a HIIT, a súlyemelés vagy éppen a tánc, tehát a kellő változatosság biztosított. Jobb lett az alváskövetés, ami a Fitbit Premium előfizetés része lett. Továbbra is elérhető lesz az állatokon alapuló kategorizálás, mely segíthet megérteni az embereknek az alvási szokásaikat. Lesz már direkt olyan digitális számlap is, ami az emberek egyéni alvási szokásához passzoló állatot ábrázolják.

Galéria megnyitása

Az okosórák frissített grafikus felhasználói felületet kapnak, amik csempéket fognak használni, és nagyon hasonlóak lesznek majd a Wear OS 3-nál látott megoldáshoz. Ez pedig nyilván nem lehet meglepő, hiszen a Fitbit karórákat már a Google fejleszti, mint ahogy a Wear OS operációs rendszert is. Ki kell emelni a lépésről - lépésre vezetett navigáció lehetőségét és lesz Google Wallet is a viselhető kiegészítőre. Több szoftveres fejlesztés úgy lett bejelentve, hogy majd érkezik, és ezeknél egyelőre nem húzott ki idővonalat a Google.

Galéria megnyitása

Pulzust és véroxigént egyaránt képesek mérni a karórák, de EKG már csak a Sense 2 esetében van. A bőr hőmérsékletének változását egyaránt meg tudják állapítani az órák, viszont pontos bőrfelületi hőmérsékletet csak a Sense 2 mutat majd, és a stressz szintját is biztosabban tudja majd követni ez az óra. Fontos. hogy érintéssel és gombbal egyaránt kezelhetőek, a gomb lemaradása miatt a korábbi karórák sok kritikát kaptak.

Galéria megnyitása

Az okostelefonokhoz Bluetooth-on kapcsolódik majd a két óra, és a kapcsolati lehetőségeik terén biztosítanak GPS támogatást is. Ennek köszönhetően képesek a felhasználó minden lépését követni, és nem kell az embernek mobilt vinnie magával akkor, ha szeretné rögzíteni a megtett útvonalat részletes statisztikai adatokkal.

Galéria megnyitása

Könnyebbek és vékonyabbak lettek a Sense és a Versa okosórák az elődjeiknél, ennek köszönhetően kényelmesebb viseletet fognak nyújtani. A szíja szilikon a termékeknek, és bár bujtatós a csat, direkt kifejezetten biztonságos dizájnt használ ezen a téren a Fitbit. A pántot minden esetben lehet cserélni, a vásárlók többféle színből is kialakításból válogathatnak majd. Akár az öltözetükhöz is igazíthatják az órát, tényleg pillanatok alatt megvan a csere, és akár bőrszíj is akasztható az eszközökre, ha éppen elegánsabb viseletre van szükség.

Galéria megnyitása

Kellően állják a vizet ahhoz a termékek, hogy úszásnál is lehessen őket viselni, 5 ATM nyomást bírnak ki normál körülmények között. Egy töltéssel nagyjából 6 napig bírják majd a Fitbit új órái a strapát, ami átlagosnak tekinthető. Nem különösebben jó, de ezt már el lehet fogadni – persze vannak sokkal kitartóbb okosórák is. A Verse és a Sense egyaránt két órás töltési idővel rendelkezik, ami szintén általánosnak számít.

A Fitbit Versa 4 lesz az olcsóbb, ez a karóra 230 dolláros összegért cserébe lesz megvásárolható, míg a Sense második generációjáért kereken 300 dollárt kell majd kifizetni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére