A fekete szikla hamvain kelt főnixek...

Mesébe illő cím nem? A hozzá tartozó történet viszont annál hétköznapibb. Mint azt már korábban is megírtuk, a Disney amellett döntött, hogy bezárja a Split/Secondért felelős Black Rock (innen a fekete szikla) stúdiót.

A fekete szikla hamvain kelt főnixek...

Mesébe illő cím nem? A hozzá tartozó történet viszont annál hétköznapibb. Mint azt már korábban is megírtuk, a Disney amellett döntött, hogy bezárja a Split/Secondért felelős Black Rock stúdiót.

Nos, a fiúk könnyes szemekkel pénteken búcsúztak, az volt az utolsó napjuk. A Twitteren igyekeztek mindezt könnyedén venni, bizakodnak a jövő sikereiben: "Így az utolsó nap árnyékában semmi sem jut eszembe, de biztos vagyok benne, hogy mindannyiunkra fényes jövő vár!"

A Disney nem igazán tudta jól használni a fejlesztőcsapatot, számos projektet kiszervezett (amikre tökéletesen megfelelt volna a stúdió), míg a Black Rock fejlesztéseit ügyetlenül menedzselte. A készülőben lévő F2P DOTA stílusú játékát le is lőtte és mivel a tervben lévő Pure és Split/Second folytatásokat nem látta elég jövedelmezőnek, bezárta a stúdiót. Egyesek szerint az előbb említett két játék gyenge reklámkampánya is okolható a bukásért.

Lássuk is inkább a főnix madarakat: az egyik a Split/Second direktora, Nick Baynes által alapított új stúdió, a Roundcube Entertainment; a másik pedig a ShortRound Games, mely élén 4 másik fejes áll, köztük a Puret rendező Jason Aventtel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward