A Colorful lesz a világ második legnagyobb VGA gyártója?

A friss iparági adatok alapján a DigiTimes szakemberei ezt vizionálják. A Colorful az alaplapok szegmensében is kezd belendülni, aminek riválisai aligha örülnek.

A Colorful lesz a világ második legnagyobb VGA gyártója?

A Colorful eddig már tucatnyi érdekes, extrém dizájnnal rendelkező videokártyával örvendeztette meg a felhasználókat. A vállalat termékei rendszerint nagyon combos hűtéssel, komoly tápellátással és gyárilag megemelt órajelekkel büszkélkednek, ám van egy nagyon nagy hibájuk: szinte csak és kizárólag Kínában, illetve Ázsia egyes részein lehet velük találkozni az üzletek polcain, pedig a felhasználói reakciók alapján máshol is bőven lenne irántuk érdeklődés.

A jelek szerint a Colorful szekere annak ellenére is remekül fut, hogy termékei nem globálisan, hanem csak bizonyos régiókban érhetőek el. A DigiTimes beszámolója szerint a Colorful szállítási mutatók tekintetében idén jó eséllyel lehet a világ második legnagyobb videokártya gyártó vállalata. Az egyetlen cég, ami megelőzheti, a Palit lesz. A Palit több márkanévvel is képviselteti magát a piacon: hozzá kötődik a Galax (és a KFA2), a Gainward, a Point of View és maga a Palit márkanév is. Egy ilyen ellenfelet azért nehéz lesz lenyomnia a Colorfulnak.

A Colorful jelenleg havi szinten átlagosan 500 000 videokártyát szállít le, a cél pedig az, hogy az idei év végéig az 5 millió darabos álomhatárt is sikerüljön túlszárnyalnia. A multinacionális cégek közül már az ASUS, az MSI, a Gigabyte és a Zotac is a Colorful mögött kulloghat. Persze a Colorful annak ellenére, hogy nem multinacionális cég, mégis hatalmas potenciált és vásárlóerőt rejtő régiókban tevékenykedhet, ahol egyébként erős márkanévvé nőtte ki magát.

A Colorful a VGA piac mellett az alaplapok szegmensében is jelen van, méghozzá elég eredményesen: a cég alaplap üzletága hasonló mértékben erősödik, mint a VGA üzletág. Emiatt könnyen lehet, hogy a Colorful hamarosan fenyegető veszélyt jelent mind az ASUS, mind pedig a Gigabyte piaci pozíciójára.

Némi körbenézés után kiderült, hogy a vállalat hivatalos weboldalának angol nyelvű változatán immár európai értékesítési központ is szerepel, plusz a cég bemutatkozó szövegében az is olvasható, hogy időközben beléptek a globális piacra, úgyhogy lehetséges, hogy hamarosan elárasztanak minket a cég termékei.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward