A Broadcom tulajdonába kerül a NetLogic

A gyárakkal nem rendelkező Broadcom Corporation hamarosan felvásárolja a hálózati processzorairól ismert NetLogic Microsystems-et, méghozzá nem is kevés pénzért. A Broadcom illetékesei a tranzakciótól azt várják, hogy az új szerzemény segítségével a vállalat termékpalettája tovább színesíthető, azaz újabb, még több igényt kielégítő minőségi megoldások jelenhetnek meg a piacon.

A Broadcom tulajdonába kerül a NetLogic

A gyárakkal nem rendelkező Broadcom Corporation hamarosan felvásárolja a hálózati processzorairól ismert NetLogic Microsystems-et, méghozzá nem is kevés pénzért. A Broadcom illetékesei a tranzakciótól azt várják, hogy az új szerzemény segítségével a vállalat termékpalettája tovább színesíthető, azaz újabb, még több igényt kielégítő minőségi megoldások jelenhetnek meg a piacon.

A NetLogic Microsystems felvásárlásával a Broadcom tulajdonába friss, nélkülözhetetlen tudás kerülhet, de ezzel együtt néhány friss szolgáltatást is megkaparinthat a cég, amelyek eddig a NetLogic kínált. A hivatalos közlemény szerint a Broadcom repertoárja új termékcsaládokkal és új termékekkel bővülhet majd, amelyek között többmagos, beágyazott rendszerek számára készített processzorok, digitális front-end processzorok és egyéb termékek is jelen vannak. Az új „szerzemény” segítségével a Broadcom magas fokon integrált, ütőképes hálózati megoldásokat, illetve platformokat kínálhat megrendelőinek.

Az egyedi „digitális front-end" technológia jóvoltából a cég ütőképes, vezeték nélküli hálózati kapcsolatot biztosító bázisállomásokat is létrehozhat, amelyek a jövőben egyre nagyobb szereppel bírnak majd a piacon. A tranzakció összességében tehát a Broadcom piaci pozíciójának megerősítése, valamint az egyre növekvő vásárlói igények hatékony, megfelelő minőségű eszközökkel és szolgáltatásokkal való kielégítése miatt fontos.

A tranzakció keretén belül – amely várhatóan 2012 első felében zárulhat le – a Broadcom 3,7 milliárd dollárt, azaz részvényenként 50 dollárt fizet a NetLogic Microsystems tulajdonosainak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward