A britek vizsgálni kezdték az AMD-Xilinx felvásárlás piaci versenyre gyakorolt hatásait

Az alapos vizsgálattal azt szeretnék feltérképezni, az Egyesült Királyság felhasználóit és vállalkozásait érheti-e bármiféle negatív hatás, ha jóváhagyják a szóban forgó kvizíciót.

A britek vizsgálni kezdték az AMD-Xilinx felvásárlás piaci versenyre gyakorolt hatásait

Az AMD még tavaly októberben jelentette be, felvásárolja a népszerű FPGA fejlesztőt, a Xilinx-et, aki igen meghatározó szereplő az FPGA piacon. Erre a lépésre nagyrészt azért is volt szükség, mert a nagy rivális, az Intel már korábban felvásárolt egy FPGA fejlesztő vállalatot, az Alterrát, amelynek termékeit aktívan használja is bizonyos piaci szegmensekben, főként az adatközpontokban. Az FPGA segítségével bizonyos feladatokat hatékonyan lehet gyorsítani, így remekül kiegészítheti a processzormagokkal és grafikus processzorokkal ellátott rendszereket.

A felvásárlási szándék októberi bejelentésekor arról számoltak be a felek, hogy az AMD 35 milliárd dollárnak megfelelő összeget fizet majd a Xilinx-ért, amennyiben a versenyjogi hatóságok, illetve a vállalatok részvényesei is rábólintanak az akvizícióra. A felvásárláshoz ezúttal nem von be készpénzt az AMD, csak és kizárólag részvényekből állják az említett összeget. Az ügyben április folyamán már történt egy apró, de fontos fejlemény, ugyanis a részvényesek jóváhagyták a felvásárlást, így most már csak a különböző térségek versenyjogi hatóságain múlik, végül tényleg sikerül-e nyélbe ütni az akvizíciót.

Galéria megnyitása

Az Egyesült Királyság digitális, kulturális, média- és sportügyi államtitkára a napokban jelentette be, hogy felkérte a Verseny- és Piacfelügyeleti Hatóságot (CMA), vizsgálja meg a fentebb említett felvásárlás lehetséges hatásait, különös figyelemmel azokra, amelyek negatív hatást gyakorolhatnak az Egyesült Királyság felhasználóira és vállalkozásaira. A hatóság embereinek alapos vizsgálatot kell végezniük, a munka első fázisára egészen 2021. július 6-ig kaptak időt, ekkor kell majd leadniuk az összegző jelentést az illetékesnek.

Az egyelőre nem világos, hogy a Xilinx felvásárlása kapcsán találnak-e majd bármi olyan negatív szempontot, amely alapján megvétózzák az akvizíciót – az Nvidia-ARM felvásárlás esetén erre sokkal több esély látszik, ugyanis azt is pont ebben az időszakban vizsgálják, ahogy erről korábban már beszámoltunk. Amennyiben a vizsgálatok eredményei publikusak lesznek, azokról természetesen be fogunk számolni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap