64 MPixeles kamerával készül Redmi mobil

Egy költséghatékony mobil köntösében jöhet a brutális felbontással dolgozó kamera.

64 MPixeles kamerával készül Redmi mobil

A Redmi okostelefonok az idei évben váltak le a Xiaomiról, és talán még ütősebb ajánlatok érkeznek az almárka neve alatt, mint amiket a korábbi Redmi okostelefonok esetén láthattunk. Már azt is sejteni lehet, hogy a Samsung egyik legjobb szenzorát is bevetésre küldheti a vállalat valamilyen készülékkel.

A Redmi Note 7 az elsők között vonultatott fel 48 MPixeles kamerát a középkategóriában, és jelen állás szerint hasonló lesz a helyzet a 64 megapixeles egység esetén is. A kínai szakemberek egy a közeljövőben bemutatásra kerülő Redmi esetében küldhetik majd bevetésre azt a 64 MPixeles kameraszenzort, ami a Samsung terméke. Az ISOCELL Bright GW1 az előző hónap során mutatkozott be, és bár új csúcsot jelent, nem volt teljesen meglepetés az érkezése. A Qualcomm már előre felkészítette a chipjeit az ilyen megoldások kezelésére, és a chipdizájner egyik szakembere előre jelezte, hogy egyebek mellett a 64 megapixeles kamerák is befutnak majd az idei évben.

Galéria megnyitása

Az ISOCELL Bright GW1 a Tetracell technológiás használva mutatkozott be májusban, ez pedig azt jelenti, hogy képes összevonni a szomszédos pixeleket, így nagyobb érzékenységet érhet el, miközben még mindig 16 megapixeles felbontással szolgál. Ennek a lehetőségnek köszönhetően különösen jól teljesíthet majd nagyon rossz fényviszonyok esetén; az egyébként 0,8 mikronos pixelméret az összevonást követően 1,6 mikronra növekedik. Érdekessége még ennek a szenzornak az is, hogy különösen nagy dinamikatartománnyal képes HDR felvételeket készíteni valós időben, így sokkal élénkebb eredmény érhető el vele, mint korábban. A gyors és pontos fókuszálásról a Super PD eljárás fog gondoskodni, ami a fáziskülönbségen alapuló technológia továbbgondolásának eredményeként jött létre. Videózáskor pedig Ultra HD minőséggel és 480 FPS-es szuperlassításokkal lehet számolni – ez utóbbit elvileg Full HD-ban tudja abszolválni az egység.

Érdekesség, hogy a Samsung esetében is az a hír járja, hogy egy középkategóriás mobilban lesz először bevetve a 64 MPixel. Állítólag nem a Galaxy Note új generációja vonultatja majd fel először az ISOCELL Bright GW1 képérzékelőt, hanem a Galaxy A70S-é lehet ez a megtiszteltetés. Ezzel együtt jó azt látni, hogy a gyártók már egyáltalán nem restek a legújabb fejlesztéseket akár a középkategóriában megvillantani.

A Samsung ISOCELL Bright GW1 mintáinak a szállítása már korábban elkezdődött, így a tervezői munka javában tarthat. Mostanra talán már a tömegtermelése is beindult a komponensnek, ezt a második negyedévre ígérte korábban a vállalat. Szóval akár még a nyár során befuthatnak az első natív 64 megapixeles kamerával rendelkező mobilok.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap