50 éves a Doctor Who, mobil játékkal ünnepel

50 éves a sorozat, melynek életútját számtalan rossz és kevésbé rossz videojáték kövezi.

50 éves a Doctor Who, mobil játékkal ünnepel

50 éves a sorozat, melynek életútját számtalan rossz és kevésbé rossz videojáték kövezi. Az adaptációk sora természetesen nem áll meg, bár a BBC nem olyan rég bejelentette, hogy leállított minden otthoni konzolokra készülő projektet, miután a 2011-es Doctor Who: The Eternity Clock leszerepelt. A játék egy trilógia első része volt, de mondanunk sem kell, hogy ezek után nem lesz folytatása.

"Nem fogunk több Eternity Clock játékot kiadni és nem is kezdtünk bele újabb projektbe" - nyilatkozta Paul Joffe a Polygonnak. "Nem dolgozunk semmin a Supermassive-val. Vannak viszont Doctor Who játékok kilátásban, azokat ha eljön az ideje, bejelentjük."

A BBC és Joffe azt is elmondta, hogy a nagykonzolos játékok nem passzolnak bele a hosszú távú stratégiai elképzeléseikbe, ezért a mobilra fognak fókuszálni. A mostani meglepetés az ingyenesen játszható iOS/Androidos Doctor Who: Legacy, amit a Tiny Rebel Games és a Seed Studio készített. Ha minden jól megy, akkor a hétvégén be is mutatják, épp időben az 50. szülinapra.

Ezen kívül van már egy Doctor Who: Say What You See is, szintén iOS-re és Androidra. A britek számára pedig ingyenesen elérhető az 5 részes The Adventure Games. Ezek nagyon egyszerű kis 3D akció játékok, de legalább teljes szinkront kaptak Matt Smith és Karen Gillian hangjaival.

Érdemes megnézni a mai Doctor Who témás Google Doodle-t is, kaptok vele egy játékot, amiben a Dalekeket és Cybermen kiborgokat kell kerülgetni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward