4K-ra készül a Nintendo, jövőre jöhet az új Switch-modell

Egyre több jel mutat arra, hogy a Switch Pro tényleg létezik.

4K-ra készül a Nintendo, jövőre jöhet az új Switch-modell

Több külföldi forrás, többek között a Bloomberg is egyre többször számol be arról, hogy a Nintendo komolyan készül a 2021-ben piacra dobni tervezett Switch Pro megjelenésére (persze, végül könnyen lehet, hogy más nevet kap a konzol).

Most arról beszélnek belsős források, hogy a Nintendo már jelezte a fejlesztők felé, hogy készítsék fel játékaikat a 4K-s felbontásra.

Ez tehát egy újabb jel, ami egyértelműen arra utal, hogy a Nintendo sem szeretne nagyon lecsúszni a 4K-s felbontás körüli őrületről, amit minden bizonnyal fel fog erősíteni az Xbox Series X és a PlayStation 5 megjelenése.

Hogy pontosan miként lehet képes egy viszonylag gyenge, hordozható konzol 4K-s felbontásra? Ezzel kapcsolatban még nem rendelkezünk pontos információkkal, de több forrás azt gyanítja, hogy a Switch Pro valamilyen formában az Nvidia-féle DLSS-t használhatja majd a felskálázásra, ami így viszonylag alacsony natív felbontást feltételez a rendereléshez, ám azt remek minőségben húzza fel 4K-ra.

A Nintendo még tavaly nyáron csendben frissítette a Switch és Switch Lite konzolokat a Tegra X1 központi egység egy újabb változatával, aminek köszönhetően egyrészt vékonyabbá válhatott a Switch Lite, és növekedett a konzolok üzemideje. Azonban ez a frissített chip sem rendelkezik a Tensor magokkal, amik szükségesek lennének a PC-n látott DLSS használatához, így ha a Nintendo erre akarna támaszkodni, akkor mindenképp egy újonnan fejlesztett SoC egységet kellene bevetni a Switch Pro-ban.

Mindenesetre ha valahol, hát egy hordozhatóságra tervezett, ennek okán limitált potenciális teljesítményű konzolnál nagyon is lenne értelme a DLSS használatának.

Mindenesetre a Bloomberg a tajvani gyárakból származó információkra hivatkozva úgy tudja, hogy a Switch Pro gyártása 2020 végén kezdődhet meg, és 2021 első negyedévében kerülhet piacra. Emellé a Nintendo számos saját és külsős fejlesztésű exkluzív játékkal készül, ami magyarázat lehet arra is, hogy miért jelent meg viszonylag kevés first party játék 2020-ban a Switch-re. 

Piaci elemzők szerint a Switch egyébként komolyabb frissítések nélkül is valószínűleg lenyomja majd a Wii eladási számait. A körülbelül 3 és fél éve piacra került konzolból már közel 70 millió példányt adtak el, és a koronavírus-járvány első hulláma alatt, az új Animal Crossing megjelenésével a Nintendo nem tudott elég konzolt gyártani, hogy kielégítse a keresletet, így a gyártópartnerektől a mennyiség emelését kérték.

Viszont az elemzők úgy vélik, hogy ha a Nintendo a következő évek során okosan frissíti a Switch hardverét, és sikerrel tartja porondon a konzolt, akkor akár a DS eladásait is lekörözhetik, amiből pedig több mint 150 milliót szórtak szét. Egyébként a 3DS-ből, annak minden iterációjával együtt 75 milliót sikerült értékesíteni, így azt a Switch hamarosan beelőzi majd, vélhetően az ünnepi szezon alatt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap