A Dell is bemutatta ultra-szélesvásznú monstrumát

A VA paneles megoldások után most egy IPS alapú, 49 hüvelykes monitor is érkezett.

A Dell is bemutatta ultra-szélesvásznú monstrumát

Először a Samsung mutatott be 49 hüvelykes képátlójú, 32:9-es képarányú monitort, és azóta lettek is követői, akik tőlük veszik a panelt, így a VA alapok, és a 3840 x 1080-as felbontás maradt. Most a Dell is előrukkolt egy 49 hüvelykes monstrummal, ami ugyanúgy ultra-szélesvásznú, ám alapját már egy ívelt IPS panel adja, ami 5120 x 1440 pixeles natív felbontást nyújt, tehát olyan, mint két 2560 x 1440-es monitor egybeolvasztva.

Galéria megnyitása

A 3800R hajlítási sugárral rendelkező monitor elsősorban az üzleti felhasználókat veszi célba, közülük is leginkább azokat, akik a két 24 vagy 27 hüvelykes képátlójú monitorból álló megjelenítő rendszereik lecserélésén gondolkodnak. Mivel üzleti monitorról van szó, specifikáció terén nincs túl nagy tűzijáték: a maximális fényerősség 350 cd/m2, a tipikus kontrasztarány 1000:1, a normál válaszidő pedig 8 ezredmásodperces értéket képvisel – utóbbi a Fast Mode segítségével 5 ezredmásodpercre is leszorítható. A panel 99%-ban tudja lefedni az sRGB színteret, ami a produktivitáshoz kapcsolódó feladattípusokhoz tökéletesen elegendő. Az új monitor nem rendelkezik G-Sync vagy FreeSync támogatással, vagyis maximális képfrissítési rátája 60 Hz, ami nem képes dinamikus változásra. A panel viszont gyárilag kalibrálva érkezik, ami azt jelenti, hogy a Delta-E értéke 2 alatt marad – a célterületeken ez üdvözlendő tulajdonság.

Galéria megnyitása

Mivel az új monitor két darab 27 hüvelykes megjelenítőt is képes kiváltani, így PbP (kép a kép mellett) támogatással is rendelkezik, sőt, még egy KVM Switch is helyet kapott a fedélzetén, ami egyetlen billentyűzettel és egérrel két PC kezelésére ad módot. A videó bemenetek közé két HDMI 2.0-s, egy DisplayPort 1.4-es és egy USB-C port került, amelyek közül utóbbi még a csatlakozó noteszgép akkumulátorát is képes tölteni, méghozzá 90 wattos maximális teljesítménnyel. A csatlakozók között jelen van még egy ötportos USB 3.0-s hub is, ami két PC-hez kínál bemeneti portot, így nem csak az egér és a billentyűzet, hanem egyéb USB-s eszközök megosztására is van mód.

Galéria megnyitása

Mivel felsőkategóriás üzleti monitorról van szó, elengedhetetlen a kellően rugalmas állvány, ami a kijelző elforgatására (+/- 170 fok), döntésére (-5/+20 fok), valamint magasságának állítására egyaránt módot ad (0-90 mm), pivot/portré módot azonban nem kínál, hiszen ebben az esetben erre nincs szükség.

A Dell UltraSharp U4919DW várhatóan október végén kerül az üzletek polcaira, ára pedig 1699 dollár lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap