40 mm magas barebone PC, passzív hűtésssel

A Shuttle megint egy igen érdekes újdonságról rántotta le a leplet.

40 mm magas barebone PC, passzív hűtésssel

A Shuttle európai részlege, a Shuttle Computer Handels GmbH egy meglehetősen érdekes barebone, azaz félkész asztali számítógépet mutatott be, amely nem csak kompakt, de még működése is hangtalan, hála a gyártó által alkalmazott passzív hűtésnek.

A kívül-belül feketében pompázó alumíniumház egyszerű, letisztult dizájnnal érkezik, belsejében pedig egy alacsony fogyasztású, helytakarékosságához mérten jól bővíthető konfiguráció kapott helyet. A DS437T típusjelzéssel ellátott apróság egy 20 x 3,95 x 16,5 centiméteres számítógépházban kapott helyet, ami a VESA támogatás jóvoltából könnyedén televízió vagy monitor hátuljára szerelhető, így helytakarékos munkakörnyezet alakítható ki.

Az apró, Intel NM70 Express lapkakészletre épülő alaplap egy Intel Celeron 1037U típusú processzornak ad helyet, ami az alaplapra forrasztva érkezik. A kétmagos processzor 1,8 GHz-es magórajelen ketyeg, TDP-je pedig mindössze 17 watt. A tokozáson belül egy kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlő, valamint egy kissé kicsontozott Intel HD Graphics videovezérlő is lapul – utóbbi 350 MHz-es alap- és 1000 MHz-es turbó órajelen ketyeg. A videovezérlő a Quick Sync Video, az InTru 3D, az Intel Wireless Display és az Intel Clear Video HD technológiát sem támogatja, kijelzőkből azonban egyszerre akár hármat is képes kezelni.

A Shuttle újdonsága rendszermemória és adattároló nélkül érkezik. Az alaplap DDR3-1333 MHz-es So-DIMM memóriamodulokat fogad, méghozzá szám szerint kettőt – a maximálisan támogatott rendszermemória-kapacitás 16 GB. Az adattároló szerepét 2,5 hüvelykes SATA meghajtó töltheti be, ami SSD vagy HDD egyaránt lehet. Az adattárolókat SATA 6 Gbps-os port várja.

A négy darab USB 3.0-s és két darab USB 2.0-s porttal ellátott újdonság egy HDMI 1.3-as és egy DVI-I videó kimenetet kapott, így jelen esetben egyszerre két kijelzőt tud kezelni. A fedélzeten persze Wake-on-LAN támogatással ellátott Gigabites Ethernet port, illetve 802.11 b/g/n típusú WiFi vezérlő is lapul – utóbbi egy félmagas Mini PCI Express 2.0 x1-es slotban található. A biztonságot TPM tüskesorra illeszkedő TPM modullal növelhetjük. HD Audió vezérlőből ezúttal be kell érni egy Realtek ALC662-es modellel.

A konfigurációhoz két láb formájában állvány is jár, amelyekkel álló módban használható. Ha monitor mögé szereljük a terméket, jól jöhet a távoli bekapcsoló gomb támogatása. A kompakt rendszer egy 65 wattos külső tápadaptert használ.

A Shuttle újdonsága már elérhető kereskedelmi forgalomban. Webshopunkban például 69 000 forint körüli összegért cserébe lehet hozzájutni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward