Megjelent a Colorful 3000 dolláros GeForce RTX 2080 Ti-je

A méregdrága videokártya hibrid hűtéssel, LCD kijelzővel, extrém tápellátással és különleges csomagolással érkezik.

Megjelent a Colorful 3000 dolláros GeForce RTX 2080 Ti-je

A Colorful már több extrém videokártyával is megajándékozta a piacot. Bár a vállalat lényegében csak Ázsiában forgalmazza termékeit, ám ennek ellenére is sokan ismerik a Colorful nevet és az extrém videokártyák hírei is sokakhoz eljutnak. A legújabb különlegesség, amiből csak 1000 darab készül, az idei CES alkalmával már feltűnt, akkoriban azonban még kicsit hiányosak voltak az információink. A napokban azonban változott a helyzet, ugyanis a termék megjelent kereskedelmi forgalomban.

Galéria megnyitása

A különleges videokártya természetesen egyedi felépítésű nyomtatott áramköri lapot kapott, ami természetesen nagyteljesítményű tápáramkörrel rendelkezik. A TU102-es GPU a normál BIOS használata mellett a referenciának megfelelő 1350 MHz-es alap- és 1545 MHz-es GPU Boost átlag-órajelet vetheti be, a másodlagos OC BIOS azonban már 1350 MHz-es alap- és 1815 MHz-es GPU Boost átlag-órajelet aktivál. Természetesen manuális tuning segítségével akár ennél magasabb órajel elérése is lehetséges. Ebben nagy segítséget nyújt a három darab 8-tűs PCI Express tápcsatlakozó, amelyeken keresztül 525 W teljesítmény felvételére nyílik mód, plusz a hibrid hűtés is jó szolgálatot tehet. Ahogy az lenni szokott, RGB LED alapú világítást is kapott az újdonság, ami 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes és természetesen néhány effektet is tud majd.

Galéria megnyitása

A GPU felett elhelyezett hűtőtömb hőcsövek segítségével vezeti el a termelődő hőt az alumínium lamellákhoz, amelyek felett három ventilátort helyeztek el. A Trinity hűtőrendszer szerves részét képezi egy, a GPU felett elhelyezett folyadékhűtő blokk is, ami meglévő folyadékhűtő rendszerhez kapcsolva jelentősen nagyobb hűtőteljesítmény érhető el. A gyártó persze azokra is gondolt, akiknek nincs folyadékhűtő rendszerük és önállóan nem is akarnak ilyesmit építeni: nekik egy 240 milliméteres hőleadó radiátorral szerelt kompakt folyadékhűtő szettet kínál, ami beépített szivattyúval és két darab 120 milliméteres ventilátorral rendelkezik. A különleges hűtő természetesen a csomag részét képezi.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A gyári hűtés oldalán, a tápcsatlakozók felett egy LCD kijelző is jelen van, ami a legfontosabb rendszerinformációkon kívül megjeleníthet szöveget, illetve akár GIF animációt is – a különböző üzemi paraméterek az iGame Dynamik alkalmazáson keresztül módosíthatóak. A videó kimenetek közé a szokásos három darab DisplayPort 1.4-es, a HDMI 2.0b, illetve az USB-C portos VirtualLink csatlakozó került.

Galéria megnyitása

A különleges videokártyából tehát csak 1000 darab készül, amelyek egyenként 3000 dollárba kerülnek majd. A videokártya egy kerekekkel ellátott, gurulós bőröndben kap helyet, ami a videokártya mellett a folyadékhűtő szettet, illetve az egyéb tartozékokat is tartalmazza.

Galéria megnyitása

Hogy mikor válnak elérhetővé a vállat termékei Európában és az Amerikai Egyesült Államok területén? Európában talán hamarabb, mint gondolnánk, ugyanis hamburgi központja már van a cégnek, amerikai terjeszkedésről azonban nincs hír.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap