256-bites AES adattitkosítás USB-s adattárolók számára

256-bites AES adattitkosítás USB-s adattárolók számára

A ChipherUSB névre keresztelt adattitkosító kulcs egy speciális megoldás, amely 256-bites AES adattitkosítással védi USB-s adathordozóink tartalmát, sőt, USB-s memóriakártya-olvasó használatával még különböző memóriakártyáink tartalmát is biztonságban tudhatjuk. Extra, hogy ha rajta keresztül csatlakozik a rendszerhez külső DVD-író vagy Blu-ray író meghajtó, akkor a lemezre felírt adatok is elláthatóak titkosítással.

Hogy miként működik a rendszer? Nos, rendkívül egyszerűen. A CipherUSB első használatakor a mellékelt alkalmazás segítségével létre kell hoznunk egy személyes kulcsot, amely maximum 32 karakter hosszú lehet. Ezt a kulcsot mindenképpen tartsuk biztonságos helyen, hiszen pótlására nincs mód. Ha ezzel megvagyunk, már használhatjuk is a CipherUSB-t. Az eszköz a kulcsot eltárolja saját fedélzeti memóriájában, így használatakor nincs szükség sem külön szoftver használatára, sem a kulcs újbóli megadására.

A pendrive méretű adattitkosító egység az adott számítógéphez USB porton keresztül csatlakozik, hátulján pedig egy USB bemenet foglal helyet, amelybe USB-s adattároló csatlakozhat. Az USB-s adattárolóra másolt tartalmakat automatikusan 256-bites AES adattitkosítással látja el a termék, amely katonai szintű adattitkosítást kínál, hála a FIPS minősítéssel ellátott kriptográfiai motorjának. Külön jó hír, hogy nem maradnak az adott PC-n a CipherUSB működésére utaló jelek sem a memóriában, sem egyéb helyen.

Az eszközt bármilyen PC-n használhatjuk. Azok az adathordozók, amelyek tartalma titkosított, csak CipherUSB-n keresztül érhetőek el, ellenkező esetben üres adattárolóként jelennek meg a rendszerben. Amennyiben a CipherUSB-t elhagynánk, úgy másik egység vásárlásával és a korábban használt saját kulcs „felprogramozásával” ismét hozzáférhetünk adatainkhoz. Ha a kulcsot elfelejtjük, nincs hátsó ajtó, azaz nincs mód a titkosított adatok egyszerű kinyerésére.

Azokon a területeken, amelyeken maximális adatbiztonságra van szükség, akár több CipherUSB modult is egymáshoz lehet kapcsolni, így a biztonság fokozható. A helyzetet tovább bonyolíthatjuk, ha az egyes CipherUSB modulokat külön felhasználók kezelik, így ugyanis egyetlen ember csak akkor férhet az adatokhoz, ha a másik is

rendelkezésre bocsátotta a nála lévő CipherUSB modult.

Fontos kiemelni, hogy a 256-bites hardveres AES adattitkosítást biztosító újdonság nem gyakorol negatív hatást a hozzá kapcsolt USB-s adattároló teljesítményére – az adattárolót a megszokott sebesség mellett használhatjuk tovább.

Az USB pass-through típusú hardveres adattitkosító újdonság 29,95 dollárba kerül és már kapható kereskedelmi forgalomban. A termékkel kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward