254 centiméteres képátlójú lézer kijelző LG módra

Az újdonságot remek képminőség, helytakarékos felépítés, hosszú lámpa élettartam és gazdag funkcionalitás jellemzi.

254 centiméteres képátlójú lézer kijelző LG módra

Az LG egy meglehetősen érdekes megjelenítő rendszert mutat be a CES alkalmával, amely két komponensből áll: egy lézeres projektorból, valamint egy Cinema Screen dizájnnal ellátott, 254 centiméteres képátlóval büszkélkedő "kijelzőből", amelyre a projektor vetíti az adott tartalmat.

A 100 colos kijelzőn - ami klasszikus értelemben egy igényes kivitelben érkező, minőségi vászonként fogható fel - Full HD felbontásban jelennek meg a különböző tartalmak, legyen szó fotókról, videókról, vagy akár internetes tartalmakról. A rendszer rendkívül jó minőségű, kontrasztos képet biztosít, amellyel úgy érezhetjük magunkat otthonunkban, mint ha moziban ülnénk.

Az új projektor a hagyományos megoldásokkal ellentétben rendkívül kis távolságból is hatalmas képátlójú képet biztosít, azaz a rendszernek jóval kisebb helyigénye van, mint az átlagos projektoros rendszereknek, amelyek emiatt nem is igazán terjedtek el, legalábbis az otthoni felhasználók körében. A hagyományos projektorok elterjedését persze nem csak ez, hanem a lámpa élettartam, illetve a vételár is hátráltatta, de ez már más kérdés.

Foglalkozzunk inkább az LG UST projektoregységével. A speciális projektort  a 254 centiméteres képátlójú kép elérése érdekében elegendő nagyjából 56 centiméteres távolságra elhelyezni a "képernyőtől", ami igen jó hír. Az egység 1080p-s felbontást és tízmillió az egyhez dinamikus kontrasztarányt kínál, képe pedig mind a sötét, mind pedig a világos helyiségekben élénk, éles és tiszta.

A két darab 10 wattos beépített hangszóróval rendelkező projektor térhangzást kínál, így filmnézés közben valósághű moziélményben lehet részünk, amit házimozi rendszerrel valószínűleg tovább javíthatunk. Maga a projektor az LG Dynamic Arc Design kialakításának stílusjegyeit viseli, és finoman ívelt felületeinek magassága nem haladja meg a 15 centimétert, vagyis a termék viszonylat kompakt. A rendszer speciális, higany nélküli lámpákat alkalmaz, amelyek 25 000 üzemórányi élettartammal bírnak - ez a gyártó szerint ötszöröse a higany alapú lámpák élettartamának, ami nem elhanyagolható előny.

A speciális projektorhoz Smart TV funkciók is tartoznak, így elérhető vele az LG Smart World és az LG Cloud szolgáltatása is. A repertoárban a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító is jelen van, ami hangfelismerés, görgetés, mozdulat felismerés és rámutatás funkciót egyaránt kínál.

A Smart TV platform jóvoltából személyre szabható kezelőfelület és intelligens csatlakozási lehetőségek egyaránt rendelkezésre állnak, így könnyedén hozzáférhetünk a noteszgépünkön, okostelefonunkon, illetve táblánkon tárolt tartalmakhoz, sőt, az internetes tartalmakhoz is - például a Facebookhoz. A friss projektor persze nem csak WiFi és Intel Wireless Display (WiDi) támogatással érkezik, hanem digitális TV tunerrel is rendelkezik.

A szett nem csak otthonra, hanem irodába is remek választás lehet, hiszen segítségével könnyedén

lebonyolíthatóak a videokonferenciák, sőt, a termék multimédiás prezentációkhoz is jó választás lehet.

Az újdonság kereskedelmi forgalomban történő megjelenésére még várni kell, így az sem tudható, hogy a szett pontosan mennyibe kerül majd. A HECTO névre keresztelt szett az Amerikai Egyesült Államok területén márciusban, Koreában pedig még ebben a hónapban megjelenik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward