Shop menü

2350%-KAL NŐTT MEG A PS VR2 ELADÁSA, MERT A SONY VÉGRE LEÉRTÉKELTE

Egy nap alatt annyi fogyott belőle, mint előtte 7 hónap alatt.
Török Roland
Török Roland
2350%-kal nőtt meg a PS VR2 eladása, mert a Sony végre leértékelte

A Sony PlayStation VR2 az elmúlt évek egyik legszerencsétlenebb próbálkozása a Sony-nak, ami alig egy év után szinte teljesen magára maradt a konzolgyártó részéről. 

A PS VR2 egy modern, nagy lehetőségekkel bíró VR szemüvegként indult útjára, ám mint a tavaly márciusban megírt tesztben is kiemeltem, többek között az ára az, ami vissza fogja tartani a készüléket, egyszerűen 250 ezer forint környékén nem éri meg megvenni. A PS VR2 eladási mutatói folyamatosan alacsonyak maradtak, olyannyira, hogy a Sony egyes beszámolók szerint már több hónapja le is állította a készülékek gyártását, a szemüvegek ugyanis a raktárakban porosodnak és nem lehet őket eladni. 

Ez a fajta sikertelenség azért is problémás, mert így a szoftvergyártók se érzik szükségét annak, hogy a PS VR2-re fejlesszenek, sőt, a Sony több belsős stúdiót is leépített vagy bezárt azok közül, akik PSVR címeken dolgoztak nekik az elmúlt években. A PS VR2-t a Sony a maga részéről szinte teljesen elengedte, emiatt pedig a „bottleneck” VR hardver egyértelműen a Quest 2/Quest 3 lett, vagyis mindenki arra akar elsősorban játékot csinálni, és csak utána portolják a címeket PS VR2-re, alig felismerhető grafikai vagy technológiai előnyökkel. 

A mostani eladási statisztikák úgy tűnik, hogy igazolják az elméletemet, miszerint a Sony az árával lőtt nagyon csúnyán mellé a készüléknek. A PS VR2 ugyanis több országban hatalmas leárazásokat kapott, így most már 160-180 ezer forint környékén hazavihető egy új szemüveg. A PS VR2-ből a leárazás hatására 2350%-kal több kelt el, mint az előtte való időszakban, ami azt eredményezte, hogy egy nap alatt elfogytak a szemüveg-készletek több áruházban, jelenleg több helyen hiánycikk. 

Az Amazon statisztikák alapján több PS VR2 headset fogyott 24 óra alatt, mint amennyi az előtte való 7 hónapban összesen. 

Egyelőre nem tudni, hogy ez a nagy leárazás végleges-e vagy csak ideiglenes, de jó lenne látni, hiszen végre feléledne a hardver és a Sony is újra elkezdene komolyan gondolkodni az eszköz támogatásán. Jelenleg a PS VR2 a külsős játékkészítők kegyeire van bízva, akik nem mernek a gépre fejleszteni a magas portolási költségek és alacsony szoftvereladások miatt, ám bármikor fordulhat a szélirány, amennyiben a felhasználókhoz is eljut a készülék.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére