Shop menü

2026-BAN ÉRKEZHET A META QUEST 4

Emellett viszont közvetlen riválissal is készülnek az Apple Vision Pro számára.
Török Roland
Török Roland
2026-ban érkezhet a Meta Quest 4

A Meta Quest 3 októberben lesz egy éves, de a Meta VR fejlesztési üteméből ítélve sejthetjük, hogy pár éven belül biztosan érkezni fog az utódja.  

A The Information-nek sikerült három meg nem nevezett forrást találnia, akik már az új Meta Quest szemüvegeken dolgoznak. A The Information korábban is hamarabb jutott belsős infókhoz, mint ahogyan a Meta szerette volna kommunikálni a dolgokat, így egész jó esély van rá, hogy valóban igazak a mostani információk is. 

A pletyka szerint a Meta Quest 3 utódja, a Meta Quest 4 2026-ban fog megérkezni, rögtön kétféle változatban. 

A Meta Quest 4 Standard lesz az olcsóbb, átlagos célokra szánt eszköz, míg a Quest 4 Prémium vélhetően jobb specifikációkkal és kényelmi kiegészítőkkel fog rendelkezni nála. A Quest 4 Standard munkacíme egyelőre Pismo Low, míg a prémium eszközé Pismo High. 

Miután 2026-ban megérkezhet ez a két Quest 4 változat, 2027-ben jelenhet meg az Apple Vision Pro riválisa, a Quest Pro 2. A Quest Pro 2 készültét több, a The Information-tól független forrás is megerősítette, ez lehet az a készülék, ami a legjobban hasonlíthat majd az Apple megoldására, így ennek fényében az ára is magasabb lesz, mint a Quest 4 eszközöké. 

Bár a Quest Pro 1 hatalmas bukás volt szinte minden téren, a Quest Pro 2 már vélhetően a Codec Avatarral érkezik, ami a Meta Reality Labs-ban régóta fejlesztett projekt, ám mégis az Apple hozta a hasonló megoldását először forgalomba a Vision Pro-val. Ami még sejthető a Quest Pro 2-vel kapcsolatban az az eddigieknél nagyobb felbontás, és a headset hátuljába épített akkumulátor. A Ques Pro 2 munkára lesz kitalálva, szórakozásra továbbra is a Quest 4 lehet majd a befutó. 

Ezek a hosszútávú pletykák, ám továbbra is járja az a szóbeszéd, hogy még idén érkezhet a Quest 3-nak egy olcsóbb változata, a Quest 3S, ami vastagabb lehet a Quest 3-nál, és valószínűleg alacsonyabb felbontáson is üzemelne annál.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére