Shop menü

200 000 DARAB RADEON RX 7900-AS VIDEOKÁRTYÁVAL KÉSZÜLHET A RAJTRA AZ AMD

Ez a mennyiség állítólag már a rajt napján, azaz 2022. december 13-án rendelkezésre áll majd.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
200 000 darab Radeon RX 7900-as videokártyával készülhet a rajtra az AMD

Az AMD a hírek szerint több mint 200 000 darab Radeon RX 7900-as sorozatú videokártyával készül a 2022. december 13-án esedékes rajtra, ami elsőre elegendő mennyiségnek tűnik, főleg, hogy csúcskategóriás termékekről van szó. Az említett mennyiségnek egy jókora része, 30000 darabnál valamivel több lesz azon videokártyáknak a száma, amelyek referencia dizájn köré épülnek és referencia órajeleken ketyegnek – ezek az úgynevezett MBA, azaz Made by AMD modellek lesznek.

Galéria megnyitása

A 200 000 videokártya elsőre igencsak soknak tűnhet, ám érdemes kontextusba helyezni ezt a számot. A Jon Peddie Research elemzői szerint egy-egy negyedév folyamán nagyjából 10 millió asztali videokártyát szállít le a piac, igaz, a harmadik negyedévben tapasztalható volt némi visszaesés, ennek következtében „csak” 7 millió darab asztali videokártyát tett ki a forgalom. Amennyiben a HardOCP több forrásból is ellenőrzött értesülése pontos, akkor negyedéves szinten nézve a 200 000 videokártya nem tűnik túl soknak, viszont nem is olcsó, hanem 899 és 999 dolláros áron érkező termékekről van szó.

Galéria megnyitása

Az eddigi hírek szerint a hivatalos rajtot követően első körben főként a referencia modellek válnak elérhetővé, az AIB partnerek közül csak néhányan dobják piacra újdonságaikat. Az új videokártyák egy része majd csak hetekkel később érkezik, és olyanok is lesznek, amelyek majd csak január elején kerülnek az üzletek polcaira.

Hogy mekkora lesz a kereslet az új videokártyák iránt? Ez lényegében csak attól függ, hogy a ma megjelenő tesztek alkalmával milyen ár/teljesítmény arányt láthatunk, illetve attól is, milyen teljesítmény mutatnak fel az újdonságok az Nvidia GeForce RTX 40-es sorozatú videokártyáival szemben, amelyek sorrendben 1199 és 1599 dolláros áron jelentek meg

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére