192 megapixeles kamerával szerelt mobil érkezik hamarosan?

Ha igaz a pletyka, akkor talán nem is kell már sokáig várni a kész termékre.

192 megapixeles kamerával szerelt mobil érkezik hamarosan?

Érdekes pletykákat hallani arról, hogy a megapixel-háború hamarosan teljesen új dimenzióba léphet, pedig már most is elképesztően magasan van a léc. A hírt a Digital Chat Station lebegtette meg (a borító csak illusztráció), ami több alkalommal is hitelt érdemlően szivárogtatott információkat korábban.

A szivárogtató birtokába jutott információk szerint még tavasszal bevetésre kerül egy olyan okostelefon, ami képes lesz 192 megapixeles fényképek megörökítésére, és a Snapdragon 765G rendszerchip dolgozik majd az eszközben. Azt nem tudni, hogy melyik gyártónak a palettáján ütheti fel a fejét a különleges konstrukció, de több szempontból is érdekes ez a hír.

Jelenleg a legnagyobb felbontású mobilos érzékelő 108 megapixeles, és még arról is csak a pletykákban lehet hallani, hogy a Samsung és a Xiaomi egy 150 MPixeles egységen dolgozik – ami valójában inkább 144 megapixeles lehet számításaink szerint. Az is érdekes, hogy nem csúcsmodellben kerülne bevetésre a 192 MPixeles kamera a Digital Chat Station által megosztottak alapján, hanem csak egy felső-középkategóriás egységben.

Galéria megnyitása

Továbbá a szivárogtató tudomás szerint 9 az 1-ben pixelösszevonást támogatna a szenzor, ami a 192 MPixel mellett igazából nem is adja ki. Itt már a 16 az 1-ben pixel binning jöhetne inkább szóba, az ugyanis éppen 12 megapixeles fényképeket jelentene. A Snapdragon 765G egyébként támogatja mindenféle külső segítség nélkül a 192 megapixeles kamerák kezelését, tehát ebből a szempontból akár még megalapozottnak is tekinthető a dolog.

Ha igaza lesz a Digital Chat Stationnek, akkor május környékén léphet a színre az eszköz. Viszont egyelőre érdemes erős fenntartásokkal kezelni az információt. Még annak a lehetőségét sem zárnánk ki, hogy valamilyen felskálázási algoritmussal lenne megoldva a 192 MPixeles fényképek készítése. Mégpedig olyan módon, ahogy azt korábban az Oppo is kivitelezte, több fényképet összedolgozva interpolált a gyártó valóban több részlettel szolgáló, nagyobb felbontású fotókat. Ez a mai hardverekkel pillanatok alatt működhetne.

Sajnos arról semmilyen információ nincs, hogy mégis melyik gyártó lehet az, aki elkészítheti a 192 megapixeles szenzort, viszont nem lennénk meglepve, ha a Samsung lenne a befutó. A mostanában elemében levő OmniVision és a Sony egyelőre még a 100 megapixeles határt sem lépte át, és a Samsung az egyedüli, aki alkotott már 0,7 mikronos pixelmérettel dolgozó érzékelőt is. És úgy véljük, hogy amennyiben tényleg elkészülhet a 192 MPixeles egység, annak ideális lenne a 0,7 mikronos pixel, hiszen így kisebb fizikai méret mellett lehetne elérni a döbbenetes felbontást.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap