1800 W-os tápegységgel rukkolt elő az Enermax

A 10 év jótállással érkező tápegység két 80Plus Gold szabványnak is megfelel, csúcsteljesítménye 1900 W, amit 60 másodpercig képes tartani.

1800 W-os tápegységgel rukkolt elő az Enermax

Az Enermax legújabb tápegysége, ami a MAXREVO sorozatot erősíti, egy igazán komoly megoldás, ami 1800 W-os folyamatos, illetve 1900 W-os maximális teljesítmény leadására képes. Felépítését tekintve egy FMQ (Full-Zone Magnetic Quadrant) transzformátor dizájnt használó termékről van szó, ami nagysűrűségű nyomtatott áramköri lappal és hat darab +12 V-os tápfázissal gazdálkodik. A kompaktságra törekedő belsőnek köszönhetően az újdonság nem hosszabb 180 milliméternél, ami komoly fegyvertény, hiszen a hasonló teljesítményű tápegységek jellemzően 220 milliméter hosszúak, így nem minden számítógépházba férnek be, hiába a moduláris kábelezés. A transzformátor a hagyományos megoldásokhoz képest 50%-kal kevesebb helyet foglal, remekül le tudja adni a termelődő hőt, formája miatt pedig légellenállása is kicsi, ami jótékonyan hat a hűtés zajszintjére.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az 1800 W-os MAXREVO tápegység 80Plus Gold minősítéssel rendelkezik, valamint az európai 80Plus 230V EU GOLD minősítést is megkapta. A hivatalos adatok szerint a 230 V-os váltakozóáramú elektromos hálózat használatakor 1800 W-os, 115 V-os hálózaton pedig 1600 W-os folyamatos teljesítmény leadására képes a termék, plusz még az ErP Lot 6 direktíva kívánalmait is teljesíti, azaz készenléti állapotban 0,5 W-nál kevesebbet fogyaszt.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A DC-DC konverterrel dolgozó, magas hatásfokkal rendelkező elektronika melegedő komponenseit egy hőmérséklet-vezérelt ventilátor hűti, amihez Turbo kapcsoló is jár, így ha szükséges, a ventilátort manuálisan kapcsolhatjuk maximális fordulatszámra, azaz 3100 RPM-re. A fedélzeten természetesenjelen van a szokásos védelmi áramkör is, ami a rövidzár, a túl alacsony feszültség, a túlfeszültség, a túláram, a túlmelegedés, illetve a túlterhelés ellen egyaránt véd. Maga a tápegység egyébként 2300 grammot nyom a mérlegen– ebben az értékben természetesen nincsenek benne a lecsatolható kábelek.

Hogy mégis hol lehet szükség ekkora teljesítményre? Egyrészt extrém tuning alkalmával, másrészt több videokártyát használó csúcskategóirás gamer konfigurációkban, csúcskategóriás munkaállomásokban, szerverekben, illetve különböző ipari konfigurációkban,de remek példának minősülneka Xeon W3175-X alapú munkaállomások is.

Galéria megnyitása

A 10 év jótállással rendelkező tápegység február végén kerül az üzletek polcaira. Limitált ideig egy ajándék USB-s ventilátor is jár hozzá, ami állítva és fektetve egyaránt használható hűsítésre. A ventilátor három fokozatban működik, golyóscsapágyazással rendelkezik, és nem csak használójának hűsítésére használható, hanem akár noteszgép vagy táblagép hűtésére is – utóbbihoz hűtőállványként is bevethetjük.

A hónap végén érkezőtápegység várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincs hír.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap