168 milliméter hosszú GeForce GTX 960-as a Colorfultól

A Colorful legfrissebb videokártyája a Mini-ITX alapú konfigurációkban találhat magának helyet.

168 milliméter hosszú GeForce GTX 960-as a Colorfultól

Az extrém videokártyáiról elhíresült Colorful most egy újabb különleges videokártyát mutatott be, amely GeForce GTX 960-as alapokra épül, viszont rövidebb a referenciamodelleknél, hiszen kifejezetten Mini-ITX alaplapok mellé szánja gyártója.

Az Nvidia neves kínai AIB partnerének legújabb videokártyája az iGame GTX 960 2GD5 BURI-Mini nevet kapta. A szokatlan hűtőtömbbel ellátott újdonság elegáns kivitelben kerül az üzletek polcaira, teljes hossza pedig nem több 168 milliméternél, így az igazán kompakt számítógépházakba is gond nélkül beépíthető, hiszen az alaplap hosszán egy milliméternyit sem nyúlik túl.

Az egyedi felépítésű nyomtatott áramköri lapon egy ötfázisú tápellátást biztosító VRM áramkör lapul, amely POSCAP kondenzátorokat alkalmaz. A GM206-os GPU kétféle üzemmódban működik: alapjáraton 1127 MHz-es GPU magórajel van érvényben, ami teljesítmény-módban 1152 MHz-re emelkedik. A GPU Boost 2.0-s órajelekről ugyan nincs infó, de az tudható, hogy a 128-bites memória-adatsín végén lógó 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória 7010 MHz-es effektív órajelen ketyeg – természetesen mindkét üzemmódban.

A melegedő komponensek hűtéséről egy szemrevaló, egyedi felépítéssel büszkélkedő videokártya hűtő gondoskodik, amely két darab 8 milliméteres és egy 6 milliméteres átmérőjű hőcsővel gondoskodik a GPU által termelt hő gyors elvezetéséről. Az alumínium lamellák felett egy keret nélküli ventilátort találunk, amelynek keretét maga a fedlap adja – így hárítva el a keretnélküliségből adódó balesetveszélyt. A videó kimenetek közé egy dual-link DVI-I, egy HDMI 2.0-s és három darab DisplayPort 1.2-es portot rejtettek.

Az alacsony fogyasztás mellett üzemelő újdonság tápellátását a PCI Express 3.0 x16-os slot mellett egy hattűs PCIe tápkábellel kell biztosítani. A Colorful újdonsága kiváló választás lehet kompakt, költséghatékony gamer konfigurációk építéséhez.

Az iGame GTX960 2GD5 BURI-Mini hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre rejtély, pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward