16 kamerát zsúfolna mobilba az LG

16 kamerát zsúfolna mobilba az LG

Néha egészen meredek dolgokat szabadalmaztatnak a vállalatok, ilyen az a tervezet is, ami az LG neve mellett jelent meg a napokban. A dél-koreaiak kidolgoztak egy olyan kamerarendszert, mely nem kevesebb mint 16 (tizenhat!) különböző képalkotóból állna össze, ráadásul nemcsak emiatt lenne különleges.

Láttunk már mobil méretű eszközben 16 kamerát a Light L16 esetében tavaly, az LG viszont egészen más módon rendezné el és hasznosítatná a tucatnyinál is több képalkotót az okostelefonja hátoldalán az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalában bejegyzett leírás alapján. Ennél a szabadalomnál az összes egység egymás mellé került 4x4-es elhelyezésben. Túl sok részletet nem tudunk arról, hogy a kamerarendszer miként működhetne, de az biztos, hogy többféle felhasználási lehetőségben lehet gondolkodni. Néhány funkcióról azért szól a szabadalom, de a képalkotók tulajdonságait például nem lehet ismerni.

Galéria megnyitása

A leírás alapján egy tárgyat meg lehetne örökíteni egyetlen exponálással különböző szögekből. Az egyes kamerák eltérő lencserendszereket kaphatnának, és képbe kerülhetne itt a 3D fotózás is. Az egyik ábrán az látható, hogy egy fotónak bizonyos elemeit lehetne szabadon forgatni a térbeli képalkotással, a vázlatban egy plüssmackó fejének az állása alakítható tetszés szerint. A kamerákkal lehetne egyszerre fotózni, és utólag kiválasztható volna, hogy melyik a legjobban sikerült alkotás. Az egyidejűleg megörökített fotóknál pedig akár összefésülésre is lenne mód, ezzel meg lehetne növelni a részletességet és csökkenthetne a zajszint.

Galéria megnyitása

Érdekesség még ennél a szabadalomnál, hogy a tizenhatkamerás modul és a LED-es segédfény között elvileg lesz egy tükör is. Erről sem lehet tudni részleteket, a leírás nem szól arról, hogy ez egy hátlapi megjelenítő lenne az önarcképek készítésének alkalmára, vagy szó szerint tükörre kell gondolni, ami persze a szelfizéshez ugyanúgy megfelelne igazából, csak valószínűleg kicsit komikusnak tűnne. És végül egy következtetést még a hátlapon megjelenő „tükörből” le lehet vonni: mivel itt ilyen megoldással számol az LG, feltételezhetően nem lenne a készüléknek előlapi kamerája, az egész frontját a kijelző fedné le.

Az LG új szabadalmánál már a sokat látott emberek is kicsit elgondolkodhatnak, hogy vajon az LG tényleg valami borzasztó innovatív megoldást szeretne letenni az asztalra, vagy csak ennyire megalapozza a 2019-es április elsejei tréfáját. Kíváncsian várjuk, hogy hallunk-e még a későbbiekben erről a finoman szólva is érdekes szabadalomról.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap