10 éves a StarCraft 2, méretes frissítést kapott

A tartalomgyártás a közösség kezében van.

10 éves a StarCraft 2, méretes frissítést kapott

10 évvel ezelőtt indult útjára a StarCraft 2, ami a 98-ban kiadott Brood War kiegészítő után egy milliók által várt folytatássá avanzsált. Mivel elképesztő elvárások övezték a játékot, úgy hasonlították évekig a legendákat övező StarCraft 2-höz az összes éppen megjelenő stratégia játékot, hogy a Blizzard címe még csak meg sem jelent.

2010-ben viszont a bevásárlóközpontok is csak azért tartottak nyitva éjfélkor, hogy a sorban álló játékosok hozzájuthassanak a saját példányukhoz. Ezzel a hatalmas érdeklődéssel együtt a játék könnyedén megdöntötte az RTS játékok eladási rekordjait és igazi bázisépítő RTS konkurencia nélkül kellett helyt állnia a piacon, amit le is tarolt. Az idilli képet csupán egy játék törte meg, ez pedig a League of Legends MOBA volt, ami rövid idő alatt szinte megsemmisítette ezt az addig jól ismert PC RTS-s műfajt.

A StarCraft 2 alapjáték 2 teljesértékű sztorifolytatást kapott a Nova és kooperációs küldetések mellett és azóta ingyenes címmé is vált, a kampány egy része pedig szintén szabadon hozzáférhető. Az árkád játékmóddal (ami konkrétan a modok támogatására szolgál) viszont nem csak a jól ismert mechanikát játszhattuk rongyosra, hanem számtalan fejlesztő is megcsillogtathatta a kreativitását az évek folyamán. Éppen ezért az új frissítés jelentős része az, hogy innentől kezdve minden korábbinál könnyebben lehet modokat létrehozni a szerkesztő program segítségével.

Galéria megnyitása

Eleve minden Warcraft 3 asset ezentúl könnyebben hozzáférhetővé válik, így sokkal egyszerűbben lehet használni azokat. A játék mostantól támogatja azt is, hogy pályáról-pályára töltsenek a modok, szóval akár konkrét kampány missziókat is lehet létrehozni anélkül, hogy megtörné a játék dinamikáját. Mivel gigantikus mennyiségű változásról van szó a modok tekintetében, ezen az oldalon lehet tájékozódni az újdonságokról.

A maximalista veteránok újra kihívást találhatnak a kampányban, ugyanis új achievementeket adtak hozzá a játékhoz, így mindegyik küldetés során lesz valami olyan plusz, amit megszerezhetünk. Mivel ez minden kampányküldetést magába foglal, így a Wings of Liberty-től kezdve a Nova Covert Ops küldetésekig bezárólag érdemes lehet újra végig játszani a játékot azoknak, akik szeretnék feleleveníteni a StarCraft 2 történetét.

Vannak olyan co-op parancsnokok, akik már félelmetesen sok időt raktak bele a játékba, éppen ezért már nem nyújt számukra kihívást. Innentől kezdve 1-15-ös szintig mindegyik parancsnokot újra ki lehet játszani 3x is, utána pedig Prestige Talent rangot kapnak minden végig játszás során. Ezzel a ranggal számtalan új játékmenet lehetőség nyílik meg, ami számtalan új, soha nem látott stratégiai megközelítésnek ad helyet.

Galéria megnyitása

Az apró, de látványos változások egyike, hogy kapunk egy visszaszámlálót a játék kezdete előtt, így nem kezdődik el azonnal a meccs a töltőképernyő után, van pár másodpercünk felkészülni.

Ha valaki egyedi szobát hoz létre magának és a barátainak, innentől kezdve kiválaszthatja, melyik szerveren helyezkedjen el a lobby. Ez például egy bajnokságra csatlakozás következtében lehet hasznos, hiszen így a világ két távoli végén lévő játékosa egy köztes szerveren indulhat el.

Ez a tartalmas StarCraft 2 frissítés tehát továbbra is azt a célt szolgálja, hogy a közösség még könnyebben dolgozhasson a játékkal és ezzel életbe tartsa azt. Mivel a játékos trendek nagyon sokat változtak az elmúlt egy évtizedben, ezért mindenképpen becsülendő, ha egy fejlesztő csapat megtiszteli a közösségét, hogy úgy játszanak, ahogy valóban szeretnének.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap