Zsebre vágható, 4K-s, stabilizátoros kamerával állt elő a DJI

Az Osmo Pocket rendkívül jó minőségű felvételekkel képes szolgálni egészen apró méretben, így sokaknak az érdeklődését keltheti fel.

Zsebre vágható, 4K-s, stabilizátoros kamerával állt elő a DJI

A DJI főleg a drónjai révén vált ismerté, de a vállalat már a kézi stabilizátorokra is nagy figyelmet szentel egy ideje. Van a kínálatában olyan megoldás, amibe okostelefont lehet illeszteni, akad, ami saját kamerával rendelkezik, és még a nagyobb tömegű DSLR gépek számára is kínál megfelelő eszközt. Most pedig egy igazán apró taggal bővült a kézi stabilizátoros paletta.

Az Osmo termékcsaládot gyarapító Pocket neve tökéletes utalás arra, hogy egy valóban nagyon kicsi szerkezetről van szó. A DJI friss kameráját tényleg minden további nélkül becsúsztathatja a zsebébe a felhasználó, amikor éppen nincsen rá szükség. A vállalat erre felkészülve egy kemény védőtokkal együtt adja a készüléket, melybe pillanatok alatt bele lehet állítani az Osmo Pocketet, és onnantól védve van a fizikai behatásokkal szemben. Mindössze 121,9 x 36,9 x 28,6 milliméteres vonalak határolják az apróságot, és a tömege is csak 116 gramm, ami hajszálpontosan megegyezik a GoPro HERO7 Black súlyával.

Ezzel a kamerával úgy vehet fel videókat a felhasználó akár a nyílt utcán is, hogy nem irányul rá az összes járókelő figyelme, hiszen a legtöbb embernek valószínűleg fel sem fog tűnni, hogy van valami a kezében – vagy esetleg a ruhájára akasztva, mert ezt is meg lehet itt oldani.

Galéria megnyitása

A DJI az Osmo Pocket megalkotásakor olyan megoldásokat használt fel, amiket már sikeresen alkalmaz a kisebb Mavic drónoknál, szóval tudott a tapasztalataira támaszkodni a lehető legjobb minőség létrehozása érdekében. A stabilizátor nagyon kifinomultan fog működni, három tengelyen képes korrigálni a mozgásokat, és séta vagy akár futás közben is olyan sima felvételeket lesz képes megörökíteni, mintha lebegne a levegőben. A fejlett stabilizátorra egy olyan kamera került, ami 1/2,3 hüvelykes képérzékelőre épül, és képes akár 100 Mbps-os sávszélességű 4K-s videókat rögzíteni másodpercenként 60 képkocka mellett. Több beállítási lehetőséget is nyújt a szerkezet, lehet alacsonyabb FPS mellett 4K-ban felvenni és Full HD opció is biztosított. Természetesen fotózára is van mód az Osmo Pockettel, ebben az esetben 12 megapixellel lehet számolni, és mivel egészen nagy pixelméret (1,55 mikron) biztosított már itt, elfogadható lesz a fényérzékenysége. A lencserendszerről is érdemes néhány szóban megemlékezni: az optika 80 fokos látószögű és F/2.0-s a rekesznyílása. Saját tárhelye nincs a gépezetnek, microSD-t támogat 256 GB-os kapacitásig, a videókat .MP4 vagy .MOV formátumban tudja menteni, a képeknél pedig van a .JPG mellett .DNG (RAW) is.

Galéria megnyitása

Ha nem volna éppen elég, hogy a zsebnyi szerkezetben van egy remek képalkotó és egy stabilizátor is, a DJI még egy 1 colos méretű kijelzőt is pakolt rá. Ez ráadásul érintésérzékeny, így nagyon egyszerűen lehet majd kezelni. Az apró megjelenítőn látható lesz a kamera képe, és az összes beállítás kezelhető róla. Az apró Osmo sokféle funkcióval fog szolgálni, még olyan egészen hasznos lehetőség is került bele, mint a tárgykövetés, ennek köszönhetően például vlogolás közben nyugodtan mozoghat bármerre a felhasználó, nem fog kicsúszni a képből, mert az eszköz képes vele összhangban forogni. Állványról bármikor tud Motionlapse felvételeket lőni a kamera, van automatikus 3x3 panoráma opciója, az éjszakai módja pedig olyan, hogy 2-3 mp-es záridőnél is stabil fotókat enged készíteni kézből (!). Meg kell még említeni, hogy a megfelelő hangminőségről is próbál gondoskodni az Osmo Pocket, kettő mikrofon került a fedélzetére, így a zajszűréssel is próbálkozhat majd.

Galéria megnyitása

A DJI ezt a készüléket úgy alkotta meg, hogy fizikailag lehessen hozzá csatlakoztatni okostelefont, és a mobil felületéről is kényelmesen és egyszerűen vezérelhető lesz a masina – ilyenkor már tényleg nagyban lehet figyelemmel kísérni az élőképet is. Android és iOS rendszerű okostelefonokkal egyaránt kompatibilis, szóval nem válogatós. A DJI Mimo alkalmazásban visszanézhetőek a felvételek, vannak szerkesztésre szolgáló eszközök, és azonnal meg is lehet osztani a felvételeket a közösségi és a videós oldalakon. Az üzemidőről eddig nem beszéltük, de még mielőtt valaki azt gondolná, hogy azért van ez így, mert fél óra alatt le fog merülni a kicsi akkumulátor miatt, nos, erről szó nincs. Egy feltöltéssel akár 140 percig is lehet majd folyamatosan videózni az Osmo Pockettel, Ultra HD esetében is kb. 2 órát bír végig dolgozni, ami igazán jó.

Galéria megnyitása

A vállalat kiegészítőkkel is készül az újdonság számára. Lesz hozzá egy olyan eszköz, ami vezeték nélküli kapcsolati lehetőségeket, Wi-Fi-t és Bluetooth-t ad – így már közvetlen csatlakoztatás nélkül is lehet majd hozzá kapcsolódni mobillal –, érkezik egy kiterjesztő állvány, és még egy beépített akkumulátorral rendelkező tok is, ami segít az üzemidő meghosszabbításában. Egy görgős vezérlő is akad, amivel nagyon finoman tudja majd vertikálisan vagy horizontálisan mozgatni a gimbalt a felhasználó. A DJI készül továbbá ND szűrőkkel, 60 méteres mélységig vízálló tokkal, és ami még sokak számára lehet érdekes: külső mikrofon kimenet is érkezik, ezt kihasználva bármilyen mikrofont lehet majd hozzá társítani.

A DJI Osmo Pocket összességében egy rendkívül jól sikerült terméknek tűnik az eddigi információk alapján, és meglepődnénk, ha nem válna sikeressé. Az újdonság nem olcsó, 350 dollárt kell érte leszurkolni, de tekintve, hogy igazából minden megvan benne ahhoz, hogy kiváló minőségű videókat készítsen vele az ember tökéletes stabilizálás mellett, ez nem is tűnik olyan vészesen soknak. A forgalmazás december 15-én indul, és Magyarországon is megvásárolható lesz – 117 ezer forintos összeget kell majd érte leszurkolni itthon.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap