Zöld Nvidia videokártyák a Club3D kínálatában

A videokártya piacon már eddig is találkozhattunk energiatakarékos Nvidia videokártyákkal a különböző vállalatok kínálatában, ám most egy újabb gyártó, a Club3D termékpalettáján is feltűnt néhány energiatakarékos újdonság. A videokártyák az Nvidia 55 nm-es GPU-ira épülnek és a hagyományos modelleknél alacsonyabb TDP-vel rendelkeznek, de sebesség tekintetében is szerényebbek azoknál.

Zöld Nvidia videokártyák a Club3D kínálatában

A videokártya piacon már eddig is találkozhattunk energiatakarékos Nvidia videokártyákkal a különböző vállalatok kínálatában, ám most egy újabb gyártó, a Club3D termékpalettáján is feltűnt néhány energiatakarékos újdonság. A videokártyák az Nvidia 55 nm-es GPU-ira épülnek és a hagyományos modelleknél alacsonyabb TDP-vel rendelkeznek, de cserébe sebesség tekintetében is szerényebbek azoknál.

Az újnak éppen nem mondható termékek - már ami a felhasznált technológiák frissességét illeti - 55 nm-es csíkszélességű Nvidia grafikus processzorok köré épülnek. A Green Edition családba tartozó megoldások egyedi felépítéssel rendelkező nyomtatott áramköri lapra alapoznak: a termékek alacsonyabb TDP-vel rendelkeznek és akár 40%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett üzemelnek, mint hagyományos társaik.

Alapjában véve elmondható, hogy csökkentett órajelen, csökkentett magfeszültséggel üzemelő kártyákról van szó. Az első modell a GTS 250 Green Edition, amely 512 MB-nyi GDDR3-as memóriával van ellátva, a chipek órajele 2000 MHz-es, míg a GPU órajele 700 MHz-re lett belőve. Érdekesség, hogy a G92b GPU-val felszerelt, GeForce 9800 GTX+-ról átnevezett kártyák esetében a referencia GPU órajel 738 MHz-es, míg a memória órajel 2200 MHz-es.

Az energiatakarékos 9800 GT modellekből kétféle kiadás kerül a boltok polcaira: az egyik modell 512 MB-nyi, míg a másig 1 GB-nyi GDDR3-as fedélzeti memóriával lesz ellátva. A termékek esetében a gyártó 550 MHz-es GPU órajelet alkalmaz, a memória chipek az 512 MB-os változatoknál 1800 MHz-en, míg az 1 GB-os modelleken 1400 MHz-en ketyegnek majd. A nem energiatakarékos modellek esetében egyébként a GPU órajele 600 MHz-es.

A teljesítmény-ranglétra legalsó fokán az energiatakarékos 9600 GT-k állnak. Ezekből a kártyákból szintén forgalomba kerülnek 512 MB-os és 1 GB-os változatok egyaránt, a termékek esetében a GPU órajele 600 MHz, míg a memória chipek órajele 1400 MHz lesz. A 9600 GT-k eredetileg 650 MHz-es GPU- és 1800 MHz-es memória órajellel rendelkeznek.

A Club3D HDMI porttal is felvértezett újdonságai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, sőt, néhol már kaphatóak is. A termékek ára a hírek szerint 70 euró magasságából fog indulni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward