Shop menü

ZÖLD ALMA ILLATÚ ÉS SZÍNŰ HŐVEZETŐ PASZTÁT DOBNAK PIACRA, LIMITÁLT MENNYISÉGBEN

Japánban sok fura dolgot lehet kapni, hamarosan egy újabb termékkel bővül a kör.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Zöld alma illatú és színű hővezető pasztát dobnak piacra, limitált mennyiségben

A hővezető paszták piacán sokféle termék közül lehet választani, a kínálat meglehetősen széles, a klasszikus fehérek mellett számos ezüst paszta is kapható. A termékek hővezetési tényező terén is meglehetősen különbözőek, talán a Thermal Grizzly Kryonaut emelhető ki, mint csúcskategóriás megoldás, hiszen remek tulajdonságokkal rendelkezik, sokszor bizonyított már. Japánban éppen egy új hővezető paszta piacra dobására készülnek, ami nemcsak hővezetési tényezője miatt érdekes, hanem azért is, mert olyan újítást vezet be, amilyet még nem igazán láthattunk: a paszta színe és illata a zöld almát idézi.

Galéria megnyitása

Az Extreme Muglis 4G Apple Edition EG4GAP névre keresztelt paszta egy igaz különlegesség, ami egy együttműködés jóvoltából jöhetett létre, hála M1N1ing, illetve a Clock Work Tea Party erőfeszítéseinek. Az almás beütés miatt kézenfekvő lehetne, hogy almás gépekhez használjuk az újdonságot, ám nem azokhoz készült, hanem a klasszikus konfigurációkhoz, igaz, elviekben nincs akadálya annak, hogy a Mac széria egyes tagjaihoz is bevessék – főleg, ha az adott termék megérett az újbóli pasztázásra.

A zöld hővezető paszta nagyobb kontrasztot eredményez a processzor integrált hőátadó lapkájára kenve, mint szürke társai, valamint illata miatt is jobb érzés lesz vele dolgozni, de megkóstolni azért nem érdemes. Az új paszta igen jó tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen hővezetési tényezője új korában 12.8 W/m·K, öt év után pedig 8,8 W/m·K értékre számíthatunk. Ezzel gyakorlatilag jobb, mint a fentebb említett Thermal Grizzly termék.

Galéria megnyitása

Az alumíniumoxidot és cinkoxidot tartalmazó paszta a -50 Celsius fok és +220 Celsius fok közötti hőmérséklettartományon belül használható, viszkozitása 45 CPS 22 Celsius fokon, sűrűsége pedig 2,6 g/cm3. Az extrém finom részecskékből álló, elektromosan nem vezetőképes paszta pontos teljesítményéről egyelőre nem áll rendelkezésre információ, de kis szerencsével érkezhetnek róla tesztek a nem is oly távoli jövőben.

A terméket Japánban 2023. november 24-től kezdik értékesíteni, viszont mindössze 1000 fecskendőnyit dobnak piacra belőle, azaz nem lesz egyszerű hozzájutni. Az árazás 980 japán jen lesz, vagyis 6,5 dollárnak, illetve 2275 forintnak megfelelő összegért lehet majd hozzájutni a 4 grammnyi pasztához, ami abszolút nem tűnik rossz árnak, ha a paszta tényleg jobb, mint a Kryonaut.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére