YouTube: 2D-3D konverzió, videó szerkesztés

A Google videó megosztó szolgáltatása ismét hasznos újításokkal bővült, így a YouTube felhasználóknak mostantól lehetőségük van kétdimenziós videóikból 3D-set varázsolni, de ezzel együtt a videók szerkesztése, feliratozása és effektezése is megoldható, sőt, egyéb újdonságok is vannak még a fejlesztők tarsolyában, amelyekről az alábbiakban részletesebb információkkal is szolgálunk.

YouTube: 2D-3D konverzió, videó szerkesztés

A Google videó megosztó szolgáltatása ismét hasznos újításokkal bővült, így a YouTube felhasználóknak mostantól lehetőségük van videóik szerkesztésére, így gyerekjáték lesz a feliratozás és effektezés például, valamint a 2D-s tartalmakat ál-3D-sé is tehetik. Ha mindez nem lenne elég, a visszaigazolt felhasználók számára megszűnik a 15 perces hossz limitálás is.

Első körben az új lehetőségek között a 2D->3D konverzióra figyelhetünk fel, ami igazság szerint kicsit el van rejtve. Az adott videónál az „Információk szerkesztése / Edit Info” menüpontra kell kattintatni, majd az opciók legvégén megtaláljuk a „3D Videó” gombot. A gombra kattintva a rendszer automatikusan 3D-s videót varázsol a 2D-s tartalomból (de mivel csodát nem lehet művelni 2D-s forrásból, ne egy Avatarra számítsunk).

A 2D->3D konverzió mellett érdekes, videó szerkesztéssel kapcsolatos funkciók is helyet kaptak a repertoárban, amelyeket a Vlix és a Magisto biztosít. Az újdonságokat itt találjuk, használatukhoz pedig engedélyeznünk kell, hogy felhasználó fiókunkhoz hozzáférhessenek az alkalmazások. A Vlix esetében az öt percnél rövidebb videókat különböző effektekkel láthatjuk el, de ezzel együtt a kisfilmek feliratozására is lehetőség van. Bővebbet az alábbi videóból tudhatunk meg a friss opcióról.

 

A Magisto ezzel szemben teljesen más koncepciót képvisel. Ez a kis kiegészítő abban segít, hogy hosszú és unalmas videóinkból egy rövid, de tartalmas kis összefoglalót készíthessünk. Az alkalmazás megvizsgálja az adott videót, kiemeli a fontosabb részleteket és készít egy „best of” összeállítást eme részletek felhasználásával. Az alábbi videó megmutatja, hogy pontosan mit is csinál a szoftver.

 

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward