XPG Infarex M20 egér - nehézsúlyú alapegér, nagy tenyérhez

Megnéztük, hogyan teljesít az Adata második belépő szintű optikai egere, amely formájával egy régi klasszikust idéz.

XPG Infarex M20 egér - nehézsúlyú alapegér, nagy tenyérhez

Az 5000 DPI-s Infarex M20 az Adata műhelyéből kikerült második belépőszintű egér, amely a játékosokat megcélzó Xtreme Performance Gear (XPG) termékvonalat gazdagítja. Az első az M10 volt, melyet már korábban teszteltünk a hozzá tartozó RGB egérpaddal egyetemben. Bár az M10 hagyott kívánnivalókat maga után, de ezért kíváncsian várjuk, hogyha komolyabb rágcsálóval is előrukkol a cég, az milyen lesz. De addig is nézzük meg az M20-at!

Galéria megnyitása

Az egér formái áramvonalasak, lekerekítettek. A formatervezők nem kockáztattak, olyan klasszikus, egyszerű, jobbkezes alakot választottak, ami jól simul a tenyérbe - már amennyiben az elég nagy. Kis kezűek a mérete miatt valószínűleg nem fogják kényelmesnek találni ezt a nehézsúlyú 160 grammos egeret. Ez a kinézet egyébként a görgőt leszámítva a Microsoft Classic Intellimouse koppintása, még a jobb oldalon található jellegzetes hullámos minta is megegyezik.

Galéria megnyitása

A hátlap, az oldallapok és a két fő gomb matt fekete műanyagból készültek. Az egér nem kapott extra borítást, vagy védőréteget, a hátán és a gombokon a műanyag kissé csúszós. Az oldalakon sem találunk gumírozott borítást, ennek ellenére tenyérfogással viszonylag stabilan tudtuk fogni és használni.

A két fő gomb alatt 20 millió kattintásra hitelesített Omron kapcsolók lapulnak. A gombok útja rövid, lenyomás legalább után gyorsan, rugalmasan visszaugranak a helyükre. A két oldalsó gomb elhelyezkedése optimális, van alattuk elég hely a hüvelykujjnak, útjuk viszont lehetne egy kicsivel rövidebb. Könnyen megnyomhatóak, de a jó elhelyezés miatt nem fenyeget az a veszély, hogy véletlenül aktiváljuk őket. Az egér gombai nem programozhatók, az oldalsók előre és hátra lapozásra vannak beállítva.

Galéria megnyitása

A nyomógombként is használható görgő lightos, fokozatai halványan érezhetők. Alatta találjuk a felbontásváltó gombot, melynek segítségével 5 különböző DPI érték (400, 800, 1600, 3200, 5000)  között választhatunk. A gomb megnyomásakor a fények rövid ideig villognak, de az egéren nincs semmilyen látható visszajelzés azzal kapcsolatban, hogy épp milyen felbontásban vagyunk.

A 150 cm hosszú kábel harisnyázott, kissé nehezen kezelhető, mert merevebb a megszokottnál. Az egérnek három talpa van, ezeken jól csúszott asztallapon és szövet alátéten is, nem volt zavaró, hogy az átlagosnál nagyobb a tömege. Aki sokat emelgeti használat közben az egeret, annak viszont nem tudjuk ezt a modellt ajánlani, mert egyrészt ugye nehéz, másrészt a gumírozott részek hiánya miatt az ilyen mutatványokhoz már nem elég biztos rajta a fogás.

Galéria megnyitása

Az egér RGB világítással lett felszerelve, a görgő, a hátát díszítő logó és az alján körbefutó díszcsík kivilágítható. Egyetlen beépített effektet tud, ami abból áll, hogy a színeit (piros, zöld, kék, sárga, lila, cián, fehér) váltogatja úgy hogy közben a fényerő is fokozatosan változik. E mellé (vagy inkább helyette) nem ártott volna még egy statikus opció is, ha már sok színt tud az egér, had válasszunk közülük, és jó lett volna, ha a fényerő is állítható, ha már ezt is tudja az egér, de ennyiért ennyit kapunk.

Az rágcsálóhoz nincs szoftver, de alapszinten a legfontosabb dolgokat állíthatjuk rajta. Meglepő módon ezt nem billentyűzetkombókkal tehetjük meg, hanem az egér alján található kapcsolókkal. A világítás állítására például két fantasztikus opciónk is van: be- és kikapcsolhatjuk. A másik kapcsolóval, amely már három állású, a frissítési rátát váltogathatjuk 250, 500 és 1000 Hz között.

Összességében elégedettek voltunk az egérrel, jól teljesített, pontos volt és megbízható. Az oldalsó gumírozás nem hiányzott annyira, de a tenyérfogással használt felület nagysága miatt kicsit izzadt rajta a kezünk. Nem mondhatjuk, hogy univerzális, mindenkinek jó belépőszintű darabról van szó: kisebb kezűeknek, karomfogást használóknak, illetve azoknak, akik emelgetik az egeret használat közben nem feltétlenül lesz kényelmes, de így is megvan a helye a piacon és ár-érték aránya is megfelelő.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap