Xigmatek Mini-ITX PC ház szögletes formavilággal

Az Eris kompakt mérete ellenére jó felszereltséggel érkezik, szellőzés tekintetében pedig még ennél is jobban áll.

Xigmatek Mini-ITX PC ház szögletes formavilággal

A Xigmatek hódító útjára indította legújabb számítógépházát, a Mini-ITX formátumú alaplapokat fogadó Eris-t, amely nagyon szögletes formavilággal érkezik. A téglatestet formáló, határozott egyenes vonalakra épülő apróság szálcsiszolt alumínium előlapot kapott, amelynek elején szellőzőt is kialakítottak. A kívül-belül feketére festett újdonság rengeteg szellőzővel rendelkezik, így a kiszemelt konfiguráció hűtésével aligha lesz probléma.

Az Eris 225 milliméter széles, 355 milliméter mély és 180 milliméter magas, üres tömege pedig 3,06 kilogramm. Belsejében a Mini-ITX formátumú alaplapon kívül egy 300 milliméter hosszú videokártya is elfér, hála a két PCI bővítőhelynek. Processzorhűtőből maximum 140 milliméter magas példányt választhatunk, tápegységből pedig normál ATX formátumú jöhet szóba ami a ház elején kap helyet. A tápegység 230 voltos csatlakozóját egy hosszabbító kábel vezeti ki a ház hátuljára – hasonló megoldással már több kompakt számítógépház esetében is találkozhattunk.

Az adattárolókat egy 5,25 hüvelykes és egy 3,5 hüvelykes bővítőhely fogadja, de előbbiben igény szerint 3,5 hüvelykes vagy 2,5 hüvelykes meghajtó is elfér. A szellőzésről gyárilag egy 80 milliméteres átmérőjű, FCB (Fluid Circulative Bearing) csapágyazással ellátott ventilátor gondoskodik, de rajta kívül egy 120 milliméteres tetőlapi ventilátor is elfér a házban – sőt, ha az optikai megható bővítőhelyét feláldozzuk, egy további 120 milliméteres légkeverő beszerelésére is van mód.

Ha szeretnénk, a tetőlapon akár 120 vagy 240 milliméteres hőleadó radiátor is elfér, így folyadékhűtő rendszer beszerelésére is van lehetőség. A ház oldallapján két darab 80 milliméteres szellőzőt alakítottak ki. A ház alján és tetején egy-egy szűrő próbálja kint tartani a port.

Az SECC acélvázra épülő, ABS típusú műanyagból készített alkatrészeket is tartalmazó Eris előlapi portjai között két USB 3.0-s portot, valamint egy fejhallgató kimenetet és egy mikrofon bemenetet találunk – a csatlakozók az előlap bal szélén sorakoznak, természetesen a bekapcsoló gombbal együtt.

A Xigmatek Eris a gyártó weboldalán már megtalálható, az azonban nem derült ki, hogy pontosan mikortól válik elérhetővé, illetve pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward