Xbox 360-emulációval próbálkozik a Microsoft

Javában kísérletezik a cég az Xbox 360 emulálásával Xbox One-on. Eközben az áprilisi rendszerfrissítés is készül.

Xbox 360-emulációval próbálkozik a Microsoft

Frank Savage, a Microsoft Build konferenciáján beszélt arról, hogy a vállalat komolyan kísérletezik az Xbox 360-emulációval Xbox One-on. Terveik már vannak, részben eredményeik is, de egyelőre bővebben nem akartak beszélni a dologról. "Kiderült, hogy elég nehéz dolog emulálni a PowerPC-s cuccokat az X86-osokon. Egyelőre tehát semmit nem tudunk bejelenteni, de nagyon szeretném, ha működne."

A Microsoftnak mindenképpen bele kellene húznia ezen a fronton, ha ugyanis a több forrásból érkező pletykák igaznak bizonyulnak, akkor a Sony már közel jár a PS1-2-emulációhoz a PS4-en, a PlayStation 3-as játékok pedig vélhetően a PlayStation Now szolgáltatáson keresztül lesznek elérhetőek.

Ezerrel készül az áprilisi frissítés

Eközben az Xbox operációs rendszeréért felelős csapat továbbra sem pihen, és úgy tűnik, teljesen beálltak a havi szintű nagy frissítések kiadására. Korábban már beszámoltunk pár sorban arról, mi várható az áprilisi frissítésben, most azonban néhány ponton bővült a lista.

Továbbra is terítéken van a GameDVR minőségének javítása, az 50Hz-es Blu-ray filmek támogatása, és az értesítések megjelenése (teljesen testreszabható módon, ha tehát akarjuk, ki is kapcsolhatjuk az egészet).

A közösség azonban a tesztelés alatt kért néhány új funkciót, melyet be is épített a Microsoft. Az egyik, hogy most már manuálisan is kérhetjük a rendszerfrissítést. Eddig a dolog úgy működött, hogy az alvó állapotban hagyott Xbox One előbb-utóbb frissítette magát, mint ahogy a teljesen kikapcsolt Xboxok is kérték a frissítést a következő bekapcsoláskor. Most azonban már a rendszerbeállítások között találunk egy "Apply Available System Update" gombot, amit megnyomva bármikor kérhetjük mi magunk az elérhető frissítést.

Ezen kívül most már az üzeneteinkből automatikusan aktiválhatjuk az érkező kódokat (játékok, DLC-k, ajándékok, stb.). Eddig erre nem volt lehetőség, így külön be kellett gépelnünk a kapott kódot. Most már erre nem lesz szükség.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward