Shop menü

WINDOWSRA IS ÉRKEZIK AZ APPLE TV ÉS A MUSIC ALKALMAZÁS, ÉS MÁS FEJLESZTÉSEK IS JÖNNEK

Szorosabbra fűzi kapcsolatát a Microsoft és az Apple, ezzel pedig mindenki csak nyerni fog, a felhasználók is örömmel fogadhatják a változásokat, amik az Xboxot is érintik.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Windowsra is érkezik az Apple TV és a Music alkalmazás, és más fejlesztések is jönnek

A Surface eseményen jelentette be a Microsoft, hogy natív alkalmazást kap több fontos Apple szolgáltatás is a Windows esetében, és az Xbox konzolon is terjeszkednek a zenei és filmes platformok. Ennek pedig minden bizonnyal sok felhasználó fog örülni, hiszen az Apple TV és a Music is egyre több embert ér el.

Az Xboxon az Apple TV már hosszú ideje – 2020 óta – elérhető, ami örömteli, viszont az Apple Music zenestreaming szolgáltatás idáig nem volt hozzáférhető a redmondiak konzolján. Valószínűleg sokan hiányolták már ezt, mivel más zenei megoldások, például a Spotify, már régóta igénybe vehető Xboxon, és természetes is a zenehallgatást beiktatni a készülék használata közben. Innentől viszont már nem kell hiányolni az Apple Music-ot sem.

Galéria megnyitása

A megszokott piactérről pillanatok alatt lehet majd telepíteni a szolgáltatást az Xbox One, valamint a Series X és Series S modellekre egyaránt. És éppen úgy, ahogy a Spotify, az Apple Music is használható lesz a háttérbe küldve, szóval lehet majd hallgatni a kedvelt dalokat úgy, hogy közben játszik az ember a legújabb szerzeményekkel, megunhatatlan címekkel. Lehet majd nézni is az elérhető klipeket, vagy éppen követhető lesz a szöveg felirat révén. Saját lejátszási listákat is össze lehet majd dobni például a játékok mellé igazítva.

Galéria megnyitása

Az Apple Music és az Apple TV jövőre megkapja majd a saját Windows alkalmazását is, melynek köszönhetően kényelmesebben lehet majd ezeket a szolgáltatásokat igénybe venni a személyi számítógépeken. Ezeknek az előzetes verziója még az idei évben elérhetővé válhat a Microsoft Store felületén keresztül. Egyebek mellett lehetőséget nyújt majd a kliens az offline zenehallgatásra, filmezésre is. Az Apple TV némi várakozást követően csatlakozik majd a Netflixhez és az Amazon Prime Videóhoz.

Galéria megnyitása

A Microsoft és az Apple közeledésének eredményeként arról is beszámolhatunk, hogy Windows 11 integrációt kap az iCloud Fotók szolgáltatás. Ennek köszönhetően a Windows 11 rendszerű gépeken el lehet majd érni az iPhone-nal készült fényképeket, videókat az iCloud adattárolóról. Emellett pedig az Xboxon sem lesz ennek akadálya. A konzolon keresztül pedig a felhasználó már a tévéjén keresztül élvezheti a fotókat, videókat.

Galéria megnyitása

Az újítások kapcsán a Microsoft elmondta, hogy így már az Apple eszközökkel rendelkező felhasználók is egy teljesebb élményben részesülhetnek majd. Hozzátették, hogy a cél az, hogy mindig olyan dolgokat valósítsanak meg, amik érdemben képesek növelni a felhasználói élményt minden eszközön. És látni kell azt, hogy ezzel az Apple is jól jár.

Galéria megnyitása

Az Apple egy ideje már azon van, hogy a szolgáltatásait minél több rendszeren támogassák, mert így tud nagyobb közönséget elérni. Már évekkel ezelőtt arról beszélt Tim Cook, hogy egyszer a szolgáltatások jelentik majd az Apple legjelentősebb bevételtermő részlegét, és már hosszú ideje ez a második legjobban termelő ágazat, csak az iPhone-okból származik több pénze a vállalatnak.

Szóval szépen halad a szolgáltatások terjesztésével, és ha tömegesen tudna megnyerni Windows PC-t használókat az Apple TV és az Apple Music használatáról, azzal nagyot nyerne. Már az xboxos közösség elérése is egy fontos lépés az Apple Music esetében. Azzal pedig, hogy az iCloud Fotók elérését több felületen is megkönnyíti, több felhasználót vezethet rá arra, hogy nagyobb összeget áldozzanak az iCloud előfizetésre.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére