Windows gomb is került a Microsoft két új egerére

A Sculpt Comfort Mouse többfunkciós Windows érintőfelületet kapott, a Sculpt Mobile Mouse pedig Windows gombbal áll a felhasználók rendelkezésére.

Windows gomb is került a Microsoft két új egerére

A Windows 8-as operációs rendszerhez készített egerek újításként Windows gombot is kaptak, amellyel hatékonyan és gyorsan előcsalogatható a Start képernyő - korábbi Windowsoknál pedig a Start menü. Persze gombról valójában csak az egyik egérnél beszélhetünk, ugyanis a másiknál egy kékre festett érintés-érzékeny felület tölti be a gomb szerepét, ami a Start képernyőre való navigáláson kívül másra is használható.

Sculpt Comfort Mouse
Sculpt Comfort Mouse

A két új Microsoft egér közül a Sculpt Comfort Mouse az érdekesebb, ezen van a már említett érintés-érzékeny sáv. Az egér bal oldallapján található sáv érintésekor azonnal megjelenik az adott konfiguráció monitorán a Start képernyő.

Amennyiben hüvelykujjunkat lefelé mozgatjuk az érintésre érzékeny felületen, akkor megnyílik a futó alkalmazásokat felsoroló menü, míg hüvelykujjunkat felfelé mozgatva válthatunk is a megnyitott alkalmazások között. Az ergonomikus egér komfortos egerészést tesz lehetővé, de csak a jobbkezesek számára, mert nem szimmetrikus egérről van szó.

Sculpt Mobile Mouse
Sculpt Mobile Mouse

A második friss egér már jobb- és balkezesek számára is egyaránt kényelmesen használható. Az ergonomikus kialakítással érkező Sculpt Mobile Mouse ideális választás mindazoknak, akik sokat utaznak, így egy kompakt, de kényelmesen használható egérre van szükségük. Ez a modell már nem kínálja azokat az extra funkciókat, mint amit a Sculpt Comfort Mouse, de Windows gomb azért van rajta. Utóbbi most nem az egér bal oldallapján, hanem a tetején, a négyutas görgő mögött helyezkedik el.

A Sculpt sorozatú újdonságok mindketten vezeték nélkül, Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikálnak az adott noteszgéppel vagy asztali számítógéppel. A precíz működésről a Microsoft BlueTrack technológiája gondoskodik, így az új egerek szinte bármilyen felületen képesek működni, méghozzá kiváló pontosság mellett.

A Sculp Mobile Mouse még ebben a hónapban elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ára pedig 29,95 dollár lesz. A 39,95 dollárba kerülő Sculpt Comfort Mouse érkezésére júniusig várni kell.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward