Windows 9 névvel érkezik a Microsoft új operációs rendszere

A Windows 9 több fontos újítást is felvonultat, amelyek közül a legtöbben alighanem a Start menü visszatérésének örülnek majd.

Windows 9 névvel érkezik a Microsoft új operációs rendszere

A Microsoft a Windows 8.1-es kiadását egészen jól kipofozta: az új operációs rendszer határozottan jobb lett, mint a Windows 8, igaz, azért még mindig éri némi kritika – többnyire még mindig a korábban megszokott, a Windows 8 érkezésével nyugdíjba küldött Start menü hiánya miatt.

A Windows 8.1 még csak most kezdi bontogatni szárnyait a piacon, de már tudjuk, hogy az új Windows kiadás máris gőzerővel készül, megjelenésére pedig 2015 folyamán lehet számítani. A Threshold kódnév alatt futó újdonságról korábban már kiszivárgott némi infó, ám akkoriban a források még azt állították, a friss operációs rendszer Windows 8.2 név alatt látja meg a napvilágot. Most ismét szóba került a Threshold, amellyel kapcsolatban néhány új információ is érkezett – a legérdekesebb kétségkívül az, hogy az új Windows kiadás a Windows 9 nevet viseli majd.

A Windows 9 a Windows 8.1-hez képest több téren is fejlődni fog. A legfontosabb különbség, hogy az új Windows kiadás már tartalmaz majd Start menüt, úgyhogy ebből a szempontból már biztosan nem érheti kritika. Ezzel együtt a csempékre támaszkodó Metro felhasználói kezelőfelület is szintet lép: érkezik a 2.0-s kiadás, ám ennek várható újításairól még nem hullott le a lepel. Fontos újítás lesz, hogy a Metro stílusú alkalmazások a klasszikus, tradicionális asztalon is futtathatóak lesznek, méghozzá ablakban, akár más asztali alkalmazások társaságában is.

A Threshold-dal kapcsolatban az idén áprilisban megrendezésre kerülő BUILD konferencián árul el további részleteket a Microsoft, ám a vállalat illetékesei már most leszögezték: ekkor még nem teszik elérhetővé a Threshold-ot a fejlesztők számára. A Windows 9 végleges változata várhatóan 2015 áprilisában jelenhet meg, ezt kettő vagy három publikus próbaváltozat kiadása előzheti meg.

Hogy a Microsoft illetékesei miért nem a Windows 8.2-es elnevezést használják? A Microsoft a jelek szerint szabadulni szeretne a Windows 8 névtől, ami korábban rengeteg kritikát kapott, így nem cseng valami jól az átlagfelhasználók körében. A Windows 9 kiköszörülheti a csorbát – csak úgy, ahogy azt anno a Windows 7 tette a Windows Vista cseppet sem sikeres szereplése után.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward