Windows 8.1: videó, valamint egy jó és egy rossz hír

A Windows 8.1 bemutató kiadása rövidesen elérhetővé válik, ám telepítése előtt feltétlenül tisztázni kell egy-két dolgot

Windows 8.1: videó, valamint egy jó és egy rossz hír

A Windows 8.1 bemutató kiadásának megjelenésére néhány nappal a hónap vége előtt kerül sor, azaz már nem kell rá túl sokat várni. A június 26-ai eseményt sokan várják, ugyanis sokan kíváncsiak arra, pontosan mennyivel lett használhatóbb a Windows 8.1 az eredeti Windows 8-hoz képest.

Heteken belül itt a Windows 8.1 Preview Release

Az újításokról korábbi híreinkben már beszámoltunk, ám most a Microsoft is kiadott egy bemutató videót, amelyről kiderül, mit tartogat a Windows 8.1. Ez az alábbiakban látható:

A Windows 8.1 esetében megújul a Start képernyő, így új csempeméretekkel és jobb testreszabhatósággal gazdálkodhatunk. A lezáró képernyőhöz most már fotót is adhatunk, az összes alkalmazás elérése pedig sokkal egyszerűbb lesz, mint korábban, ugyanis a Start képernyő alkalmazás-menedzsmenttel is kiegészült. Az alkalmazásokat akár még csoportokba is rendezhetjük a jobb átláthatóság és az egyszerűbb elérés érdekében. Alkalmazás könyvtárak sajnos nincsenek és a jelek szerint nem is lesznek, legalábbis egyelőre.

Sokak számára lehet jó hír, hogy a Start képernyő mostantól megkaphatja az asztal hátterét, de beépített hátterek közül is választhatunk, valamint a színek is variálhatóak. Fejlődött a kereső és a Modern UI multitasking képessége is jobb lett: mostantól a nagyobb kijelzőkön kettőnél több alkalmazást is egymás mellé pakolhatunk Metro UI alatt.

A Windows 8.1 első és egyetlen bemutató kiadása tehát június 26-án jelenik meg, a végleges változat pedig október folyamán, a Windows 8 megjelenésének egyéves évfordulója környékén érkezhet meg. A bemutató kiadás megjelenéséről értesítést kapnak majd a Windows 8 felhasználók, így a megjelenéssel egy időben azonnal, ingyenesen telepíthetik is azt. Persze a telepítés nem kötelező - és az alábbiakat elolvasva bizony sokan el fognak gondolkodni azon, hogy kipróbálják-e a szoftvert.

Óvatosan a Windows 8.1 bemutató kiadásával!

A helyzet ugyanis az, hogy aki a Windows 8.1 bemutató kiadását telepíti, majd később ugyanarra a rendszerre a végleges Windows 8.1-et is telepíteni szeretné, az összes Metro UI, illetve asztali alkalmazását újra kell telepítenie. A személyes adatokat nem érinti a probléma.

A fenti kellemetlenséget megúszhatjuk, ha csak a végleges Windows 8.1-et telepítjük. A végleges változat érkezéséről szintén értesítő szól majd, a szoftvert pedig a Windows Store-ból lehet beszerezni. A Windows 8.1 telepítése nem kötelező jellegű, bárki dönthet úgy, hogy a megszokott Windows 8-at használja. Persze az újratelepítést Windows RT alatt sem lehet megúszni: aki a Windows RT 8.1 bemutató kiadását kipróbálja, az összes Windows Store-ból beszerzett Metro alkalmazást újra le kell töltenie. Ez a probléma a Windows RT 8.1 végleges kiadását nem érinti, az alkalmazásvesztés nélkül telepíthető lesz.

A Windows RT felhasználók számára jó hír, hogy a 8.1-es frissítéssel végre az Outlook is megjelenik az Office szoftvercsomagban. A jelenlegi Windows RT az Office 2013 Home & Student változatával érkezik, amelyből hiányzik az Outlook és a levelezőprogramot külön megvásárolni sem lehet, ugyanis egyelőre nincs ARM alapú konfigurációkra szánt változata. A Windows RT új kiadásával ez a helyzet szerencsére pozitív irányban változik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward