Windows 10 Creators Update – Főszerepben a kreativitás

A 2017 tavaszán érkező frissítés a kreativitást helyezi előtérbe, így számos új eszközt nyújt ahhoz, hogy újszerű módszerekkel alkossunk maradandót.

Windows 10 Creators Update – Főszerepben a kreativitás

Picivel több, mint két hete írtuk meg, hogy a Microsoft hamarosanfrissíti a Windows egyik régi kellékét, a Paint alkalmazást, méghozzá nem is akárhogy: az új változat akár 3D-s modellek kezelésére is képes lesz. A tegnap megtartott Surface rendezvény alkalmával néhány extra információ is napvilágot látott a szóban forgó alkalmazással kapcsolatban, ami a Windows 10 következő nagy frissítésében, a Windows 10 Creators Update-ben kaphat helyet.

A Microsoft ígéretei szerint a frissítés érkezésével minden eddiginél több lehetőséget kapnak a felhasználók arra, hogy alkossanak, ugyanis számos új eszközzel bővül a Windows 10 repertoárja, sőt, akár a Windows Phone platformra támaszkodó okostelefon is bevonható lesz a munkába. A Paint 3D segítségével a cég mindenki számára szeretné elérhetővé tenni a 3D-ben történő alkotás élményét, a sikerhez pedig nem szükséges képzett professzionális felhasználónak lenni – bárki elsajátíthatja az újítás kezelését, ahogy az a lenti videóból is kiderül.

Érdekes lehetőség, hogy egy Windows Phone alapú mobileszköz birtokában akár a különböző tárgyak „beolvasása” is megoldható lesz, azaz könnyedén készíthetünk majd róluk szerkeszthető háromdimenziós modellt, ugyanis a „felvételeket” közvetlenül be lehet importálni a Paint 3D-be. Hogy ezt mégis miként kell elképzelni? Az alábbi videó megmutatja.

A demó a korábban bejelentett HP Elite x3 segítségével zajlik, ami ugye az idén kissé mostohán kezelt Windows Phone platformra támaszkodik. Hogy miért ilyen fontos a kreativitást segítő eszközök és szoftverek fejlesztése? Mert egyes felmérések szerint a 12 és 24 év közötti fiatalok 80%-a az egyik legfontosabb tulajdonságnak tartja a kreativitást, ez az új „platform” pedig újszerű módokat kínál nekik, hogy kiéljék kreativitásukat és különleges dolgokat hozzanak létre.

A Windows 10 Creators Update a tervek szerint 2017 tavaszán válhat elérhetővé a nagyközönség számára, de a Windows Insider Program résztvevői már hónapokkal előbb is kipróbálhatják a benne rejlő lehetőségeket – igaz, cserébe el kell viselniük a béta szoftver különböző nyűgjeit, de valamit valamiért, ugye.

Aki kíváncsi a Windows 10 Creators Update hivatalos bemutató videójára, amely a Microsoft Surface rendezvény alkalmával is megtekinthető volt, az alábbiakban nézheti meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward