Windows 10: akcióban Cortana és a Spartan webböngésző

Az új webböngésző és a Windows 10 digitális személyi asszisztense már most is remek párost alkotnak, pedig fejlesztésük még javában tart.

Windows 10: akcióban Cortana és a Spartan webböngésző

Spartan + Cortana: nyerő páros?

A Microsoft januárban már megerősítette, valóban új webböngészőt készít a Windows 10-hez, amely a Spartan kódnevet viseli. Akkoriban az is kiderült, hogy a Spartan webböngésző sok érdekességet tartogat, amelyek közül a legvonzóbb kétségkívül a Cortana integráció lehet. Cortana egy digitális személyi asszisztens, aki a dolgok jelenlegi állása szerint rengeteg hasznos funkciót kínál: különböző kérdésekre releváns válaszokat ad a Windows asztal tálcáján ülve, de keresés alkalmával, illetve internetezés közben is kérhetünk tőle segítséget.

A WinBeta jóvoltából most ízelítőt kaphatunk abból, mire képes a Cortana a Spartan webböngészőben – feltétlenül érdemes megnézni az alábbi videót, hiszen az többet mond ezer szónál.

Amennyiben Cortana az adott tartalom böngészése közben releváns információval tud szolgálni, ezt ikonjával azonnal a felhasználó tudomására hozza: ekkor a Cortana ikonra kattintva megjelenik egy oldalsáv, amelyen rengeteg hasznos információ sorakozik. Ha az oldalsávon található tartalmakkal kapcsolatban bővebb tájékoztatásra is vágyunk, csak rájuk kell kattintani és egyből megnyílik egy új böngészőfül a részletekkel. Étterem weboldalának böngészése közben Cortana meg tudja mutatni a nyitva tartási időt, a vendéglátó-ipari egység elhelyezkedését, illetve a vendégek értékeléseit is, sőt, akár az étlap szavainak értelmezésében is tud segíteni – az ismeretlen szót kijelölve azonnal magyarázatot kapunk.

A különböző animációk a videó alapján gördülékenyek. Külön extra, hogy ha a Spartan webböngésző címsorában kérdést fogalmazunk meg, akkor a válasz is itt jelenik meg, külön weboldal vagy böngészőfül megnyitása nélkül.

A Microsoft szoftvermérnökei tehát gőzerővel fejlesztik a személyi asszisztenst, kíváncsian várjuk mi lesz belőle a megjelenésre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward