WayteQ xTAB-70qci - vegyes érzelmek

A WayteQ legújabb tabletje örökölt névvel indul harcba. Az eszköz nagy felbontású kijelzőt és négy processzormagot állít hadrendbe.

WayteQ xTAB-70qci - vegyes érzelmek

A WayteQ-nél most nagy a sürgés-forgás, ugyanis több új tablettel bővült a kínálatuk, és a szoftverfrissítéseken is folyamatosan dolgoznak. Vélhetően a jelenlegi alanyunkat is utolérheti a közeljövőben egy új rendszer, de ennyire ne szaladjunk ennyire előre, egyelőre lássuk, mivel próbál imponálni a 70qci.

A paletta legfrissebb tagjának 7 hüvelykes megjelenítője IPS technológiával dolgozik, a felbontása pedig 1280 x 800 képpontos. Az érintőpanel kapacitív, és a multitouch-nak köszönhetően öt független pontot képes nyomon követni. A rendszernek 1 GB-nyi DDR3-as memóriával kell gazdálkodnia, nekünk pedig 8 GB beosztását kell megoldanunk. Természetesen a mi feladatunk a könnyebb, hiszen microSD kártyával bármikor megtoldható a tárhely. Operációs rendszer tekintetében ezúttal is - akár csak az xTAB-100qcr megjelenésekor - az Android 4.1-gyel lesz dolgunk, ám remélhetőleg ez is hamar meg fogja kapni a Jelly Bean legfrissebb, 4.2-es kiadását. A Google oprendszere némi extrával is meg lesz fűszerezve: a fuso és WayteQ Táblamagazin szolgáltatás is különböző, hazai médiatartalmakkal igyekszik lebilincselni a figyelmünket.

Az aktuális sebességfelelős személyében a távol-keleti Actions chipje tetszeleg. Az ATM7029 egyre nagyobb népszerűségnek örvend, már egy kicsit talán nagyobbnak is, mint kellene. A gyártó által megadott Cortex-A9 magok helyett itt ugyanis valójában Cortex-A7 egységek teljesítenek szolgálatot kb. 1,5 GHz-es órajel mellett, a grafikus feladatok felelőse pedig egy Vivante GC1000 Plus lesz, amivel azért előfordulhatnak kompatibilitási hiányosságok. Az internetelérésre alapesetben az xTAB-70qci csak a 802.11 b/g/n WLAN modemet kínálja, de az USB 2.0 csatlakozó használatával megoldható egy külső egységgel a 3G HSDPA csatlakozási lehetőség is. Több kapcsolati képesség nem szorult bele, így sajnos még a Bluetooth-ról is le kell mondanunk. A táblagép két kamerát sorakoztat, melyek egyformán 2 megapixelesek - ez az aránytalanság mostanában sokszor visszaköszön sajnos, de legalább a videócsevegéseinket jó minőségben folytathatjuk. Az eszközzel felvett videókat és fotókat, vagy egyszerűen csak rajta tárolt dolgokat a mini-HDMI port miatt akár TV-n is visszanézhetjük.

A WayteQ aprósága valóban eléggé kicsi lett. Mindössze 187 x 113 x 8,2 milliméteres helyet foglal el, a tömege pedig 280 gramm alatt marad (278 g). A jó hordozhatóságnak viszont ezúttal is, mint szinte mindig, ára van. A hátlap mögé zsúfolt lítium-ion akkumulátor csak 3000 mAh-s kapacitású, így az üzemideje a legkevésbé sem lesz nívós - 5-6 óránál többet semmilyen terhelés mellett nem valószínű, hogy kibír, átlagos terhelés és fényerő mellett pedig jó eséllyel marad a dci-nél megszokott 3-4 óra.

A WayteQ xTAB-70qci-re már várni sem kell, felbukkant a boltok polcain. Csak fehér színben kapható jelenleg, de jó eséllyel ez nem is fog változni a jövőben. Az ára bruttó 37 ezer forint körül mozog.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward