Shop menü

VS SOROZATÚ TÁPEGYSÉGEKKEL ERŐSÍT A COOLER MASTER

A Cooler Master négy új, félig moduláris felépítéssel érkező tápegységgel veszi célba a játékosokat.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
VS sorozatú tápegységekkel erősít a Cooler Master

A Cooler Master kínálatában egy új tápegység család jelent meg, amely a VS nevet kapta (nem összekeverendő a Corsair hasonló nevű sorozatával). A játékosokat megcélzó sorozat jelenleg összesen négy tagot számlál, amelyek 450 wattos, 550 wattos, 650 wattos, illetve 750 wattos összteljesítmény leadására képesek.

Galéria megnyitása

Az egyetlen +12 voltos tápággal gazdálkodó tápegységek kiérdemelték a 80Plus Gold minősítést, ami annyit jelent, hogy hatásfokuk terheléstől függően 87% és 90% között helyezkedik el, ami kétségtelenül szimpatikus érték. Az aktív PFC-vel rendelkező tápegységek belsejének kialakításánál a mérnökök törekedtek arra, hogy minél kevesebb legyen a kábel, így a tiszta légtér mérete megnőtt, ami jótékonyan hat a szellőzésre és így a komponensek hűtésére is. A hatékony szellőztetésről egy 120 milliméteres átmérőjű hőmérséklet-vezérelt ventilátor gondoskodik.

Galéria megnyitása

A VS sorozat tagjai egyedi DC-DC áramköri modult használnak, ami a +12V-os tápágra támaszkodva állítja elő a többi, a rendszer különböző komponensei számára szükséges tápfeszültségeket - itt a +3,3 voltos és a +5 voltos tápfeszültségre kell gondolni. Ez a módszer azért jó, mert segítségével magasabb hatásfok és jobb feszültség-stabilitás érhető el. Az új tápegységek minőségi japán kondenzátorokat alkalmaznak, amelyek hosszú élettartamúak és hosszú tartásidejüknek köszönhetően a kisebb áramingadozásokat is ki tudják simítani. Az újdonságok természetesen a szokásos védelmi funkciókat is felvonultatják, így a túlfeszültséggel, a túl alacsony feszültséggel, a túlterheléssel, a túlmelegedéssel, a rövidzárral és a túlárammal szemben egyaránt védettek. A VS sorozat egyes tagjainak terhelhetőségével kapcsolatban az alábbi táblázatok adnak bővebb képet.

Galéria megnyitása

A VS sorozatú Cooler Master tápegységek félig moduláris felépítéssel érkeznek, azaz néhány kábel lecsatolható róluk, néhány pedig fixen szerelve érkezik.

Galéria megnyitása

Utóbbi kategóriába tartozik a 24-tűs ATX és a 4+4 tűs +12V-os CPU tápkábel is, sőt, a 6+2 tűs PCI Express tápkábelek lecsatolására sincs mód. Az alábbiakból kiderül, hogy az egyes modellek pontosan hány tápcsatlakozóval és milyen hosszú tápkábelekkel érkeznek. A képek alatt a könnyebb áttekinthetőség, illetve összehasonlíthatóság érdekében egy táblázat is összesíti a tápcsatlakozók számát.

V450S (bal) és V550S (jobb)

V650S (bal) és V750S (jobb)

Galéria megnyitása

A játékosokat megcélzó, lapos cserélhető tápkábelekkel érkező Cooler Master VS tápegységek hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. Az egyelőre sajnos nem derült ki, hogy az egyes modellek pontosan mennyibe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére