Shop menü

VÍZMÉRTÉKET KAPOTT A KÍNAIAK ÚJ GEFORCE RTX 4090-ES CSÚCSKÁRTYÁJA

Az egyedi GeForce RTX 4090-es modellnek meg is kérik az árát, pedig még a gyári tuningot is mellőzi.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Vízmértéket kapott a kínaiak új GeForce RTX 4090-es csúcskártyája

Az Nvidia egyik kínai AIB partnere egy szokatlan extrával vértezte fel saját gyártású GeForce RTX 4090-es videokártyáját, ami segíthet abban, hogy biztosan vízszintben foglaljon helyet a házban a videokártya. A felénk ismeretlenül csengő 51RISC névre keresztelt gyártó, amely főként Kínára koncentrál termékeivel, az Aliexpress virtuális hasábjain keresztül kínálja portékáját. A termék hírünk írásakor éppen nem volt kapható.

Galéria megnyitása

A videokártya külső oldalára, ami beszerelt állapot esetén a számítógépház oldallapja felé néz, két darab vízmértéket helyeztek el, így ellenőrizhetjük, vízszintesen áll-e az adott termék. Ennek persze csak akkor lehet értelme, ha a számítógépház is teljes mértékben vízszintes felületen foglal helyet, ellenkező esetben csalóka lehet a videokártyás-vízmérték. Az persze fura, hogy egy efféle kiegészítő alkalmazása esetén miért nem jár a videokártyához támaszték, amivel gondoskodhatunk az esetleges szintbeli különbségek elhárításáról.

Galéria megnyitása

Az egyedi dizájntól eltekintve a combos hűtés alatt referencia GeForce RTX 4090-es hardver foglal helyet. Az AD102-es GPU ezúttal is 16384 CUDA magot, 512 textúrázót, 176 renderelő egységet, 512 Tensor magot és 128 RT magot tartalmaz. A GPU magórajele 2235 MHz, míg a GPU Boost átlag-órajel 2520 MHz-es értéket képvisel. A 384-bites memória-adatsínre 24 GB-nyi GDDR6X fedélzeti memória kapcsolódik, szokás szerint 21,2 GHz-es effektív órajelen. A tápellátást a +12VHPWR tápcsatlakozón keresztül biztosíthatjuk, amihez már 90 fokos átalakító adapter is készült annak érdekében, hogy az oldallapot is a helyére lehessen szerelni a kisebb kuckók esetében. A három ventilátorral ellátott hűtő ezúttal kompaktabb, mint egyes egyedi megoldásoké, így 3 slotnyi helyen is elfér a termék, ami egyébként hátlapi hűtőlemezt is kapott.

Ár tekintetében eléggé vastagon fogott a ceruza, de a jelenlegi állapotot elnézve ez aligha meglepő. Az újdonságért 2830 dollárnak megfelelő összeget kérnek el Kínában, ami eléggé borsos.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére