Visszatér a Sherlock Holmes-játék

Ráadásul rögtön egy előzménytörténettel.

Visszatér a Sherlock Holmes-játék

A Frogwares méltán népszerű Sherlock Holmes-játéksorozata némi kihagyás után jövőre visszatér. Ráadásul nem is akárhogy: a Sherlock Holmes: Chapter One egy előzménytörténet lesz.

A csapat 2016 óta nem készített új epizódot a nyomozós sorozatban, a legutolsó rész a némileg megosztó The Devil's Daughter volt. Azóta a brigád a Lovecraft által inspirált The Sinking City elkészítésével volt elfoglalva.

A Sherlock Holmes: Chapter One főszereplője a fiatal, mindössze 21 éves detektív lesz, ami ebben a formában újdonság, hiszen a karakter életének ezt a részét a könyvek sem mutatják be. A készítők szerint a fiatal Holmes inkább mutat majd nyers tehetséges, mintsem kifinomult zsenialitást, ráadásul némileg türelmetlen és óvatlan szereplő lesz, aki néha megégeti magát, de az már látszódni fog, hogy egyszer a világ legjobb nyomozója lesz belőle.

A játék nem csak ebben mozdul el a klasszikus történettől. A helyszín ezúttal nem a viktoriánus London lesz, hanem egy vidámabb, naposabb, mediterrán helyszín, ahol Sherlock a fiatalkorát töltötte, és ahol a "társadalmi osztályok közti megosztottság és a korrupció az élet minden területét áthatja".

A történet ott kezdődik, hogy Sherlock visszatér erre a mediterrán szigetre, hogy felfedje édesanyja gyilkosának kilétét. Ebben az egészben segítségére lesz akkori jó barátja, Jonathan, aki központi szerepet kap majd a sztoriban.

"Habár kreatívabban állunk hozzá Sherlock történetéhez, mint korábban, a sorozat rajongói és a neves karakterek kedvelői megnyugodhatnak, mert amennyire csak lehet, hűek akarunk maradni az eredeti műhöz. A legtöbb embernek pontos képe van arról, hogy milyen karakter is Sherlock, és mi nem szeretnénk ezt megváltoztatni, hanem inkább meg szeretnénk mutatni, hogyan is lett ő az a fajta figura, mint akinek ismerjük. Fel szeretnénk deríteni, hogyan szerezte meg a mindenki által ismert kalapját, és azt is, hogyan alakult ki a drogfüggősége" - mondják a készítők.

A Frogwares ragaszkodik hozzá, hogy a Sherlock Holmes: Chapter One egy teljes értékű játék és történet lesz, és ami behozza a The Sinking Cityből megismert Global Investigation System nevű rendszert is. Ennek a lényege, hogy a játék ne fogja állandóan a felhasználó kezét, hanem megadja a megfelelő szabadságot ahhoz, hogy igazi detektívmunkát lehessen végezni.

Az anyag része lesz egyfajta harcrendszer is, ami nem feltétlenül jó hír azoknak, akik szerint a The Devil's Daughter túlságosan akciódús lesz, azonban a Frogwares szerint a harc is alapvetően Sherlock megfigyelő képességére épít majd, nem a nyers erőre.

A Sherlock Holmes: Chapter One valamikor 2021-ben érkezik PC-re, PS4-re, Xbox One-ra, valamint az új generációs konzolokra, amik remélhetőleg addigra már bőven a piacon lesznek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap