Veszteséges negyedévet zárt az AMD

Megérkezett az AMD legfrissebb pénzügyi jelentése, ami nem fest túl rózsás képet a cég elmúlt negyedéves pénzügyi teljesítményéről.

Veszteséges negyedévet zárt az AMD

Az AMD teljes árbevétele az elmúlt negyedév folyamán negyedéves szinten picivel emelkedett, ám profitot ezúttal sem sikerült termelni: a cég az idei év második negyedévét 74 millió dolláros veszteséggel zárta. Ez a veszteség már csak közel fele annak, amit az első negyedévben sikerült elszenvedni, de az egy évvel korábbi időszakhoz képest ez a teljesítmény így is jelentősen rosszabb.

Az AMD Computing Solutions üzletága, ami a processzorokat és az APU-kat foglalja magába, negyedéves szinten 12%-os növekedést könyvelhetett el, éves szinten azonban elég masszív, kereken 20%-os csökkenés mutatkozott, már ami a részleg teljes árbevételét illeti. A Graphics and Visual Solutions üzletág, amely a videokártyákért és az egyedi SoC egységekért felel, negyedéves szinten 5%-kal, éves szinten pedig 13%-kal alacsonyabb teljes árbevételt könyvelt el. Érdekesség, hogy ez a divízió korábban Graphics Solutions néven futott, de a friss átnevezés csak formalitás, azaz semmi pénzügyi vagy működésbeli hatással nem járt.

Az eredmények tehát nem valami rózsásak, de a javulásban a gyengélkedő PC piac sem jó partner. Az AMD első embere, Rory Read a jelek szerint abszolút nem elégedetlen a számokkal, hiszen az elnök-vezérigazgató az eredményt a strukturális átalakítások egyenes következményeként jelentkező javulásként fogja fel. Szerinte az idei év harmadik negyedévében, ami már javában zajlik, végre komolyabb mértékben nőhet a cég teljes árbevétele, sőt, az AMD végre nyereségessé is válhat, azaz újra profitot termelhet. Szép szavak ezek, de ilyen kijelentéseket már januárban is hallhattunk. Reméljük, ezúttal minden a terveknek megfelelően alakul.

A jelenlegi negyedév folyamán a második negyedévben felmutatott teljes árbevételhez képest 19-25% közötti növekedés várható. A profit várható alakulásáról nem szól a fáma.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward