Ventilátor rögzítése csavarok nélkül, mágneses elven

A Prolimatech ezúttal innovatív ventilátorrögzítő tüskékkel rukkolt elő.

Ventilátor rögzítése csavarok nélkül, mágneses elven

A nemes egyszerűséggel csak Magnetic Pin, azaz mágneses tüske névre keresztelt kiegészítő remek megoldás lehet mindazoknak, akik nem szeretnek a csavarokkal bíbelődni a rendszerhűtő ventilátorok rögzítésekor. Persze a légkeverő rögzítésekor a rögzítés módja mellett sokszor fontos szempont a rezgéscsillapítás is, vagyis az, hogy a motor által keltett rezgések ne terjedjenek át a számítógépház egyes részeire.

A Prolimatech megoldása rögtön két legyet is üt egy csapásra: egyrészt megszabadítja a felhasználókat a csavar alapú ventilátor rögzítéssel kapcsolatos „kényelmetlenségektől”, másrészt viszont azt is eléri, hogy az adott légkeverő motorja által keltett rezgések túlnyomó többsége ne tudjon átterjedni a számítógépházra.

Hogy ez hogyan lehetséges? Egy speciális kialakítású tüske segítségével, amelynek egyik végén szilikon gyűrűbe ágyazott mágnes, másik végén pedig műanyag rögzítő tüske található. Első lépésben a műanyag tüske segítségével a ventilátorhoz kell rögzíteni a négy újdonságot, így a ventilátort rögtön a számára kialakított helyre „tapaszthatjuk”, ahol az stabilan, biztonságosan megmarad. Itt persze figyelni kell rá, hogy az alumínium vázzal és alumínium oldallapokkal ellátott termékeknél ez a módszer nem működik, csak azoknál a számítógépházaknál, amelyek acélvázra alapoznak és esetleg acélból készült oldallapokkal is rendelkeznek. Ilyen formában a Lian Li termékei ki is esnek a listáról, ugyanis a vállalat zömében alumíniumból készült PC kuckókat gyárt.

A megoldás előnye, hogy segítségével pillanatok alatt be lehet szerelni az adott számítógépházba a rendszerhűtő ventilátorokat, sőt, egy-egy esetleges takarítás alkalmával sem kell sokat vesződnünk a kiszerelésükkel, hiszen az csak egy laza mozdulat. Persze a mágneses rögzítő tüske nem csak a rendszerhűtő ventilátorok esetében vethető be, hanem egyéb területeken is.

A Prolimatech Magnetic Pin tehát egy ötletes megoldás, ám az egyelőre rejtély, hogy mikor találkozhatunk vele kereskedelmi forgalomban, valamint az is, hogy a négy darab mágneses rögzítőtüskét tartalmazó szetteket mennyiért adja majd a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward